Väder Lidingö

Lidingö fredag 30 juli 2021 v. 30

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Christer Mohlin lämnar C

torsdag 26 april 2018 22:57

Christer Mohlin, som sitter i Lidingös kommunfullmäktige för Centerpartiet, har beslutat att lämna partiet. Vid valet 2014 fick han 208 personröster och han väljer därför att sitta kvar i fullmäktige under resten av mandatperioden till och med oktober, men då som partilös. Han kommer att "fullt ut stödja den mycket kompetenta lokala verksamheten som LidingöCentern bedriver", skriver han i sitt avskedsbrev till Centerpartiet.

Christer Mohlin talar i kommunfullmäktige. Nu är han partilös. ArkivbildChrister Mohlin talar i kommunfullmäktige. Nu är han partilös. Arkivbild
Anledningen till att han så nära årets val beslutat lämna partiet är att han inte längre känner igen sig i partiet på riksnivå. Enligt Mohlin har partiet under ledning av Annie Lööf positionerat sig i ett alltmer ohållbart läge i syfte att vinna kortsiktiga poäng samtidigt som hela Alliansen nu undermineras av denna strategi.

Christer Mohlin har tidigare varit ordförande för Centerpartiet på Lidingö och suttit i fullmäktige sedan valet 2014. På Centerpartiets valsedel för det kommande valet, se Lidingösidan 18 februari, finns inte Christer Mohlin med.

Dela Christer Mohlin lämnar C

Kommentarer

Petter Hedberg 2018-04-29 21:00

Jag håller med dig i den kritiken, men du har varit ordförande sedan innan valet 2014, inte 2017, så hur kan du vara så förvånad? Partiledningen är emot tillfälliga uppehållstillstånd, id-kontroller och när mottagningssystemet havererade och nyanlända låg på gatan då inga boenden fanns föreslog partiledningen full fart framåt med pengar i handen till de nyanlända för att hitta de boenden som migrationsverket trots all ansträngning inte hittat.

Under denna tid har kretsen bl.a. bjudit in Hannes Hervieu för att på årsmötet 2015 berätta om hur nödvändigt DÖ är.

Lidingökretsens representanter har inte hellet röstat för en annan riktning på riks årsmöten utan ställt sig bakom förslag till beslut i frågor om invandring och integration.

Förstår din kritik av riks, men det har funnits långt värre ställningstaganden under denna mandatperioden från riks, och Lidingökretsens representanter har inte kritiserat förd politik på riks årsstämma.

Christer Mohlin 2018-04-29 19:17

Jag tror nog att min tveksamhet till Annie Lööf och Centerns strategi på Riksnivå är väl känd bland lokalpolitiker på Lidingö och knappast en nyhet i sig. Gäller även för dem som följt mig i debatten på sociala medier. Denna tveksamhet var jag också tydlig med innan jag senast blev vald till lokal ordförande i februari 2017. För att jag trots allt ville fortsätta att bedriva konstruktiv oppositionspolitik här på Lidingö. Och jag stödjer fortfarande LidingöCentern.

För mig är en borgerlig budget för nästa mandatperiod det absolut viktigaste inom politiken. Aldrig heller mer någon ”decemberöverenskommelse” där våra valda riksdagsledamöter plötsligt arbetsvägrar. Men enligt min uppfattning har C-partiledningen metodiskt målat in sig i ett hörn som bara kan sluta med oförmåga att delta i en borgerlig regering – eller i en svekdebatt. Att se hur partiledningen ständigt utmanar samarbetet inom Alliansen och, enligt min uppfattning, glider allt längre bort från regeringsambitionen har blivit alltmer svårsmält.

När Annie Lööf såsom utbildad jurist nu godkänner ett lagförslag som både Lagrådet och hon själv samtidigt underkänner är för mig helt oerhört. Oavsett sakfråga. Det hade isåfall varit ärligare att förhandla fram ett acceptabelt förslag och vara ärligt konstruktiv med sin politik.

Petter Hedberg 2018-04-29 16:30

Bra att Christer går om han inte känner igen sig i partiet, men frågan kvarstår, varför går Christer?

Det är ganska förvånande att en person som varit ordförande från en tid innan förra valet tills för bara någon månad sedan, skulle vara ovetandes om Centerpartiets inställning i frågor gällande invandring och integration.

Har det helt nyligen gått upp för Christer var Annie Lööf och Johanna Jönsson står i frågor gällande invandring och integration? Centerpartiets inställning har varit konsekvent med en mycket ärlig varudeklaration, så om Christer inte känner igen sig, så förvånar det mycket. Centerpartiet är ett av få partier som fortfarande bedriver den politik de gick till val på till skilnad från t.ex. M och KD.

Instämmer i mycket av den kritik Christer har mot denna politik, men att hävda att han inte känner igen sig i den, när han varit ordförande under hela denna tid, är lika besynnerligt som om en socialdemokrat helt plötsligt skulle förvånas över att partiet hen är med i faktiskt är för ett högt skattetryck, och därmed gå ut med buller och bång med hänvisning att hen inte längre känner igen sitt parti.

Gunnar Carlsson 2018-04-28 14:49

Rakryggat av Christer. Tyvärr har nu Annie Lööf drivit partiet över den ansvarsfulla gränsen med ett populistiskt ställningstagande som går emot Allianslinjen. Hade kunnat vara bara tveksamt, men ändå kanske acceptabelt om lagförslaget inte fått så totalt nedgörande kritik i Lagrådet. Hur Lööf som ändå har juristexamen kan driva igenom detta är häpnadsväckande och oroande.

Lars H Ericsson 2018-04-28 14:04

Bra Christer!

Centerpartiets flykting- och migrationspolitik är helt ohållbar och sätter effektivt käppar i hjulen för en framtida fungerande Alliansregering. Det är beklagligt, men går nog inte att rätta till förrän den nuvarande centerledningen är utbytt. Jag antar att den rödgröna regeringen gnuggar händerna just nu, när man lyckats slå in en rejäl kil i borgerligheten.

Jag har väldigt svårt att tro att Annie Lööfs politik har stöd i de breda centerlagren ute i landet. Roten till det onda, för både Socialdemokraterna och Centerpartiet, är det i mina ögon närmast extremistiska Miljöpartiet, som tycks ha regeringen och Centern helt i sina ledband! Läget för landet är bekymmersamt!

Christer Serenhov 2018-04-28 10:30

Christer, bra att du kommit till insikt om Centerns ohållbara och ansvarslösa rikspolitik som alltmer kommit att likna Vänsterns och Miljöpartiets politik.
Det är bara att hoppas att fler Center väljare är lika insiktsfulla och ansvarstagande som du och byter parti. Någonstans går förhoppningsvis gränsen för alla.
Christer Serenhov

Torsten Engevik 2018-04-27 11:16

Gå du Christer, rak i ryggen!

Henrik Åkermark 2018-04-27 11:01

Tråkigt att Christer lämnar C, men jag har full förståelse för hans beslut. Förhoppningsvis hittar han sin hemvist i ett annat parti.
Det är få förunnat att ha hans kompetens och förmåga. Det behövs sannerligen i det politiska livet i Lidingö.
Önskar dig lycka till Christer och hoppas att du väljer ett annat parti som bas för ditt fortsatta politiska engagemang!

Rebecka Öberg 2018-04-27 08:37

Tack Christer. Politiker ska hålla fast vid sina principer. I vårt fall är jag glad att det inte var de lokala värderingarna och respekten för varandra som sviktade. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/jag-kan-inte-tanka-mig-att-vara-en-del-av-denna-grupp-och-den-politik-som-kommer-foras-under-nasta-mandatperiod

Erik Centerlind 2018-04-27 08:09

Jag skulle vilja tro att det var beskedet som fick bägaren att rinna över. För många finns det en gräns för vilka avsteg från sin egna värderingar innan man tillslut inte känner igen sig i sitt partis resonerande. Stor eloge till Christer som visar på hög integritet genom att lämna partiet när han inte längre känner att han kan försvara stora dela av politiken som förs. Fler politiker borde göra som Christer, hålla fast vid sina värderingar istället för att hålla fast vid partier och olika förtroendeuppdrag.

Tack för dina insatser Christer Mohlin och lycka till framåt, du kommer garanterat att saknas oss Lidingöbor efter valet!

Lisa Jacobsen 2018-04-27 01:08

Molin lämnar partiet ngt dygn efter att C bestämt sig för att rösta för att 9000 ungdomar ska få stanna i Sverige. Är det anledningen till att Molin inte känner igen sig i rikspartiet?

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google