Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 december 2021 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

CUF Norrort: Vi tar avstånd från beslutet att införa flyktingpaus

måndag 20 mars 2017 21:14

BEKLAGAR M:s VÄNDNING. Vi i CUF Norrort* tar, i ett pressmeddelande, starkt avstånd från beslutet att införa en flyktingpaus för Lidingö stad samt att staden ska häva beslutet om att uppföra modulbostäder på Bosön. Detta beslut kommer enbart försätta flyktingar som beviljats uppehållstillstånd i en mycket svår sits. Dessa flyktingar kommer, om förslaget läggs fram i kommunfullmäktige, att förbli kvar på Migrationsverkets boenden, skriver CUF Norrort.

"Det är fel väg att gå eftersom att ett boende är ett av de viktigaste stegen för en nyanländ att kunna ta sig ut i samhället, för att lära sig svenska och för att få ett jobb. Vi i CUF Norrort uppmanar därför partierna i fullmäktige att gå vidare med planerna på modulbostäder för att dessa nyanlända ges möjlighet att komma ut i det svenska samhället så fort som det bara är möjligt."

"Vi i CUF Norrort tycker att det är beklagligt att Moderaterna på Lidingö nu tvärvänt i den här frågan. Att införa en flyktingpaus är ett riskfyllt spel eftersom att arbetsmarknadsministern Ylva Johansson (S) har uttalat sig att vara beredd att använda sanktioner mot kommuner som inte tar emot alla anvisade nyanlända, för Lidingös del handlar det om 183 nyanlända under 2017. Vi anser det vara bättre att använda stadens pengar till att få in nyanlända i samhället, istället för att betala sanktioner. Vi hoppas att Moderaterna på Lidingö snaraste inser detta."

---------------------
* CUF Norrort är en lokalavdelning inom Centerns UngdomsFörbund i kommunerna Danderyd, Lidingö, Sollentuna, Solna, Täby, Vallentuna och Österåker.

Dela CUF Norrort: Vi tar avstånd från beslutet att införa flyktingpaus

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google