Väder Lidingö

Lidingö måndag 13 juli 2020 v. 29

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Curt Högberg: Fler OS-medaljer kräver satsningar på lokal idrott

fredag 10 augusti 2012 11:14

Curt Högberg, ordförande i IFK Lidingö Friidrott, skriver i dag på DN Debatt att det behövs mer satsningar på lokal idrott. Bilden togs i samband med Lidingöloppet 2011.

Curt Högberg, ordförande i IFK Lidingö Friidrott, skriver i dag på DN Debatt att det behövs mer satsningar på lokal idrott. Bilden togs i samband med Lidingöloppet 2011.

Curt Högberg, ordförande IFK Lidingö Friidrott och ordförande i Lidingö friidrottsråd, skriver i dag på DN Debatt att det måste finnas aktiva och långsiktigt fungerande lokala idrottsföreningar, annars riskerar centrala elitsatsningar att ge dålig utdelning. En fortsatt minskning av antalet aktiva tonåringar inom idrotten kan få förödande konsekvenser. Läs hela artikeln här.

Curt Högberg är även ledamot av Svenska Friidrottsförbundets styrelse, Europeiska friidrottsförbundets klubbkommitté och Riksidrottsförbundets valberedning. Han är också f.d. konsult till Internationella Friidrottsförbundet.

Dela Curt Högberg: Fler OS-medaljer kräver satsningar på lokal idrott

Kommentarer

Hans Lindahl 2012-08-11 14:19

En välkommen debatt! Narva Boxningsklubb har två gånger motionerat Riksidrottsmötet om just denna problematik. Tyvärr föreslog RiksIdrottsstyrelsen besvarande (=avslag) i båda fallen MEN Riksidrottsmötet 2011 tyckte annorlunda. Så nu finns en mindre, blygsam satsning kring problemställningen “Utvecklingsarbete av föreningars och förbunds sätt att arbeta (ver. 2)” som skall redovisas på mötet 2013. Alltid något men som Högberg så klokt konstaterar det är inte pengar som saknas utan kunskapen och viljan(?) till långsiktig förändring.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google