Väder Lidingö

Lidingö lördag 25 september 2021 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Daniel Källenfors (M): Förnyad politik och förnyat ledarskap

onsdag 1 augusti 2018 00:01

Idag tillträder Daniel Källenfors (M) posten som kommunstyrelsen ordförande på Lidingö efter avgående Anna Rheyneuclaudes (M). Lidingösidan har bett Källenfors att ge en programförklaring och den har rubriken "Förnyad politik och förnyat ledarskap".

Daniel Källenfors (M), Lidingös nye kommunstyrelseordförande.Daniel Källenfors (M), Lidingös nye kommunstyrelseordförande.

Politikens roll är att värna om goda villkor som kommer hela samhället till del och som möjliggör för människor att utvecklas till allt de kan och vill vara.

Det är vitalt för mig att förnya kontraktet mellan Lidingöborna och politiken. Moderaterna är idag ett öppet parti i dialog med Lidingöborna. Denna öppenhet skall även prägla vårt sätt att arbeta och Lidingö stads sätt att bemöta och stödja medborgarna. Denna öppenhet skall även prägla dialogen med föreningslivet, olika intressegrupper och även andra partier. Stadens verksamhet skall i första hand svara på medborgarnas behov. Inom Moderaterna har denna nya öppenhet inneburit en kraftig förnyad representation i kommunfullmäktige efter valet med många nya engagerade krafter.

Byggpolitiken på Lidingö ska präglas av aktiv dialog, lyhördhet, transparens och kommunikation med Lidingöborna. Lidingö är en av Sveriges mest tätbebyggda kommuner. Lidingö skall försiktigt utvecklas samtidigt som dess unika särart skall bevaras. Den tidigare byggpolitiken har varit för expansiv. Det är inte ett självändamål att öka invånarantalet på Lidingö.

Stölder och inbrott har drabbat många, framför allt villaägare men sker även i flerbostadshus. Många kvinnor känner sig otrygga i motionsspåren i vår vackra natur. Många kan vittna om de problem och den otrygghet som finns på ön, inte minst bland barn och ungdomar. Utvecklingen är oacceptabel. Vi vill att den lokala polisen skall stärkas. Lidingöborna har rätt till trygghet, både till egendom, liv och hälsa.

Vi måste fortsätta att prioritera våra barn och deras utbildning. I den globala konkurrensen är kunskap och kompetens nyckelord för framgång. Våra elever uppnår mycket höga slutbetyg i årskurs 9 men det kan bli ännu bättre och vår ambition är att Hersby ska bli regionens bästa gymnasium.

Moderaterna prioriterar alltid ordning och reda i ekonomin samt låga skatter. En välskött ekonomi lägger grunden för goda levnadsvillkor för Lidingös invånare. En välskött och god ekonomi bidrar också till positiva effekter för entreprenörskap, företagande och utbildning och därmed framväxten av nya jobb. Lidingö har en kommunalskatt som är högre än flera jämförbara kommuner i Stockholmsområdet. Genom att prioritera kommunens kärnuppgifter och fortsätta arbeta långsiktigt med kommunens effektivitet och professionalism finns det möjlighet att sänka skatten ytterligare.

Som nytillträdande kommunstyrelseordförande ser jag fram emot en givande dialog med Lidingöborna och söker förtroende för att leda Lidingö även nästa mandatperiod.

Daniel Källenfors (M)
Kommunstyreslens ordförande från 1 augusti 2018

Läs även artikel om Daniel Källenfors på stadens hemsida, på denna länk.

Dela Daniel Källenfors (M): Förnyad politik och förnyat ledarskap

Kommentarer

Nils-Henrik Tideberg 2018-08-01 22:16

Moderatföreningen på Lidingö önskar dig all lycka till på det nya uppdraget!

Lotta Saidac 2018-08-01 12:07

Lycka till Daniel! Hoppas du kommer att lyckas med att; "Lidingö skall försiktigt utvecklas samtidigt som dess unika särart skall bevaras. Den tidigare byggpolitiken har varit för expansiv."
Jag kan bara hålla med. Södra ön är inte längre den "Gröna ön eller Hälsans ö". Här har man totalt misslyckats att behålla öns särart. Hela området runt Larsberg med Willys och bussgarage är en katastrof. En förfulning med bara sten och betong. På södra ön behåller man det "gröna" och fortsätter bygga "Hälsans ö" med cykelbanor och tennisbanor. Här finns inget Willys eller känsla av tråkigt förortssamhälle. Hoppas att det nu blir stopp på den här utvecklingen. Vi behöver mer träd och mindre betong på Södra ön.
Lotta Saidac

Cecilia Schnackenburg Fosshaug 2018-08-01 11:21

Jag är nyfiken på hur ni rent konkret kommer att arbeta för att göra Hersby gymnasium till regionens bästa och vad detta ska få kosta.
Jag undrar också hur ni tänker kring alla de Lidingöungdomar som inte får plats där.

Vänligen
Cecilia Schnackenburg Fosshaug
Leg. Gymnasielärare, Hersby gymnasium

Staffan Anderberg 2018-08-01 00:22

Ser verkligen fram emot den nya ledningen av Lidingö. Personligen ser jag fram emot ett vettigt byggande på Lidingö, inte stiltje, men en sansad utveckling.
Jag vill önska Daniel ett enormt stort lycka till. Uppgiften är jättestor, men Daniel är vuxen uppgiften.
Lycka till Daniel
Staffan Anderberg

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google