Väder Lidingö

Lidingö söndag 14 juli 2024 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

De fyra kommunalrådens viktigaste frågor för Lidingö

söndag 11 november 2018 22:37

Företrädarna för den nya politiska koalitionen på Lidingö har i ett pressmeddelande talat om vad de anser vara det viktiga för dem under de kommande fyra åren. Lidingösidan återger dessa deklarationer i sin helhet.

Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande:
- En sund ekonomi och en effektiv verksamhet ger utrymme för satsningar på skolan, vården och omsorgen samtidigt som skatterna kan sänkas. Vi avser minska skattebördan under mandatperioden med 50 öre och det första steget med 20 öre sker i budgeten beslutas nu i november. Skatten är i dag onödigt hög och lidingöborna ska få mer frihet att bestämma över sina liv. Majoritetsprogrammet säkrar även att byggpolitiken blir mer varsam och balanserad samt sker för att komplettera existerande bebyggelse där boendemiljön behöver förbättras.

Birgitta Sköld (LP), kommunalråd:
- Lidingöpartiet ser fram emot att fortsatt vara med och styra politiken med lidingöbornas bästa i fokus. När det gäller omsorgs- och socialnämnden ska vi jobba för att lidingöborna ska vara trygga och självständiga i sitt dagliga liv oavsett ålder, funktionsnedsättning, förutsättningar och behov. Fokusområden kommer att vara ungdomars drogmissbruk, våld i nära relationer, digitalisering av verksamhet och processer inom vård- och omsorg, samt att öka valfriheten inom flera områden. Under mandatperioden kommer vi låta bygga ett nytt Tor.

Amelie Tarschys Ingre (L), nuvarande oppositionsråd:
- Liberalerna kommer nu tillsammans med Moderaterna, Lidingöpartiet och Kristdemokraterna att ta ansvar för Lidingös utveckling de kommande fyra åren. Jag är också glad över att Liberalerna åter får ansvaret för skolan och förskolan. En bra utbildning skapar möjligheter att växa och forma sitt eget liv och skolan på Lidingö ska utmana och stimulera eleverna så att lusten att lära hålls levande. Lärarna har en nyckelroll i det fortsatta arbetet för att förbättra skolan och öka kvaliteten. Stress och psykisk ohälsa bland barn är ett växande problem. Skolan ska vara en trygg plats och vi kommer förstärka elevhälsan och arbeta för en ännu bättre förskola.

Carl-Johan Schiller (KD), kommunalråd:
- Vi kristdemokrater ser fram emot att axla ansvaret för trafikpolitiken på Lidingö samt att förbättra skötseln av våra fastigheter. Lidingö stad är även en stor fastighetsägare och det är viktigt att dessa fastigheter är utformade på ett klokt och ändamålsenligt sätt och att de underhålls löpande för att frigöra så mycket resurser som möjligt till verksamheterna. Gällande trafikpolitiken på ön fattades ett antal beslut under förra mandatperioden som inte var bra. Vår ambition är att trafikpolitiken ska anpassas bättre efter lidingöbornas önskemål och behov.

Dela De fyra kommunalrådens viktigaste frågor för Lidingö

Kommentarer

Anders Wennberg 2018-12-06 21:28

Daniel, om skatten är onödigt hög, varför skall vi då höja kommunalrådslönerna med 24%? Det hantlar inte bara om extra kronor till dig, utan det handlar om din trovärdighet att driva på kostnadsbesparingar.

Du har ju jobbat inom finans, precis som jag gör. Ofta är det så att man blir belönad om man lyckas med något. Men hittills är det ju totalt fiasko...

Lars Aronsson 2018-11-15 09:19

Ja då är de borgliga i farten igen! Det ända ni tänker på är att sänka skatten! Det betyder vi som är fattiga blir ännu mer fattiga för när skatten sänks blir annat dyrare! De som har pengar berörs ej utan vi svagare i samhället får det ännu värre! Om fler betalar skatt blir det bättre för även de som inte har det så fett!

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google