Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

"Den nya moderata politiken"

måndag 14 april 2014 21:01

“Vi är övertygade om att Hans Barjes mer balanserade och försiktiga vision ligger i linje med vad de flesta lidingöborna vill se”, skriver de fyra moderata politikerna Anna-Britta Bergman, Carl-Johan Gestrup, Daniel Källenfors och Fredrik Vinstock i nedanstående artikel

För några månader sedan uppmanade vi till förnyelse inom Lidingömoderaterna och efterlyste en mer sansad och försiktig stadsbyggnadspolitik. Mycket har hänt sedan dess. Lidingömoderaterna har på nomineringsstämman valt Hans Barje som förstanamn och partiets kandidat till ny kommunstyrelseordförande och ett nytt partiprogram har antagits.

Hans Barje har på Lidingösidan presenterat en programförklaring som tydligt visar vad han står för och som anger en ändrad inriktning. Där framgår att en försiktig och varsam förändring av centrum är att vänta, även om många detaljer återstår att fastställa. Vi är övertygade om att Hans Barjes mer balanserade och försiktiga vision ligger i linje med vad de flesta lidingöborna vill se och välkomnar den som Moderaternas nya partilinje. Vi ser också att det skapar möjligheter för nya politiska konstellationer i kommunen.

En annan fråga på den politiska agendan är skatter. Det moderata synsättet baseras på människans förmåga att själv prioritera sina livsval. I den översyn av kommunens verksamhet som bör följa efter valet, finns anledning att göra jämförelser med borgerliga kommuner som Täby och Danderyd, som har lägre kommunalskatt än Lidingö. Som moderater strävar vi att ge varje lidingöbo goda möjligheter att själv bestämma över sin vardag och sin framtid.

Anna-Britta Bergman, Carl-Johan Gestrup, Daniel Källenfors, Fredrik Vinstock

Dela "Den nya moderata politiken"

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google