Väder Lidingö

Lidingö torsdag 6 augusti 2020 v. 32

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Det blir ingen skola i Dalénum

tisdag 29 maj 2018 15:19

TILLÄGGSAVTAL. I exploateringsavtalet för Dalénum, som undertecknades 2010, står bl.a. att Lidingö stad åtar sig att bygga en skola och en fotbollsplan vid Brostugevägen, samt att exploatören, alltså JM, ska bygga en halvmåneformad kaj, en parapet, utanför Dalénum. Enligt de tidiga skisser som visades är parapeten tänkt att ligga när det höga hus som nu byggs. I morgon har kommunstyrelsens arbetsutskott sammanträde och då finns förslag att göra tillägg till avtalet, att varken skola, fotbollsplan eller parapet ska byggas.

Idrottshall och simhall ska ligga i det röda området (Uppfinnaren) till vänster, där f.n. SL disponerar marken. Illustration: Lidingö stadIdrottshall och simhall ska ligga i det röda området (Uppfinnaren) till vänster, där f.n. SL disponerar marken. Illustration: Lidingö stad

Dessutom justerar man texten i exploateringsavtal för att kunna få med simhallsprojektet i avtalet. På den plats där den planerade idrottshallen enligt avtalet ska inrymma "handbollsplan, inomhussporter, café och hälso- och idrottsanknuten verksamhet samt ge utrymme för såvål spontana som arrangerade aktiviteter" innefattas nu även en simhall.

Ändringarna i exploateringsavtalet ska godkännas av kommunfullmäktige och det sker troligen vid mötet den 18 juni.

Dela Det blir ingen skola i Dalénum

Kommentarer

Mattias Yrgård Lerfors 2018-06-01 20:12

@Carl-Johan Schiller
Vad kul att det blir en fotbollsplan i Dalénum! Tar ni beslut om det samtidigt som allt annat den 18:e och var kommer den i så fall att ligga?

Hälsningar från en trebarnspappa vars barn verkligen ser fram emot fotbollsplanen!

Jan Sjöberg, Lidingösidan 2018-06-01 16:38

Carl-Johan Schiller (KD) har här nedan i en kommentar skrivit att staden visst ska bygga en fotbollsplan i Dalénum, som ett svar på Ann Nagels fråga efter Lidingösidan artikel. I artikeln kan man läsa att "I morgon har kommunstyrelsens arbetsutskott sammanträde och då finns förslag att göra tillägg till avtalet, att varken skola, fotbollsplan eller parapet ska byggas."

I protokollet från arbetsutskottets möte den 30 maj står, under sammanfattning av ärendet:
Med anledning av simhallsprojektet i Dalénum har förslag till tilläggsavtal upprättats. Enligt exploateringsavtalet ska staden uppföra en idrottshall och parterna har enats om att begreppet ”idrottshall” ska kunna innefatta en simhall. Stadens åtagande att uppföra en skola och en fotbollsplan ska utgå och detta innefattar även JMs bidrag till fotbollsplanen. JMs åtagande att utföra en parapet utgår och ersätts med den sammantagna gestaltningen av AGA-parken.

--------
Anm. Carl-Johan Schiller är ledamot i arbetsutskottet men var enligt protokollet inte med på mötet den 30 maj.

Jan Sjöberg, Lidingösidan

Carl-Johan Schiller 2018-06-01 15:51

Hej Ann och alla andra fotbollsintresserade!

Från den styrande majoriteten och från KD Lidingö vill vi vara tydliga med att en 11-mannaplan i Dalenum ska byggas. Det är Lidingö stad som avgör var och när nya fotbollsplaner på stadens mark ska byggas och vi vet att behovet är stort. Därför vore det bra om vi kan skapa flera nya 11-mannaplaner och en bör absolut ligga i Dalenum.

Avtalet med Dalenum är omskrivet för att fler idrotter ska få plats på området. Utöver 11-mannaplanen ska Lidingös nya badhus ligga där.

Hör gärna av er direkt på Carl-johan.schiller@lidingo.se vid frågor!

Mvh,

Carl-Johan Schiller (kd)
Ordf. kultur- och Fritidsnämnden

Göran Tegnér (L) 2018-05-30 17:51

Fråga:

Har exploatetingsavtalspartnern JM godkänt dessa avtalsändringar utan vidare?

Mattias Yrgård Lerfors 2018-05-30 09:41

1 000 lägenheter i Dalenum
0 rutschkanor
0 gungor
0 fotbollsplaner
0 grönområden/gräsytor där barnen kan springa, spela fotboll eller leka lekar

Många löften om vad som skulle bli av i området som inte har hållits. Det är trevligt med en bassäng men den dagliga aktiviteten i närområdet är ännu viktigare.

Var kommer fotbollsplanen/gräsytan i Dalénum att ligga? Är det någon som kan svara på det?

Ann Nagel 2018-05-30 08:20

Har mycket svårt att förstå hur en, sedan länge, utlovad 11-manna fotbollsplan bara kan konfiskeras utan dialog och löfte om någon ny alternativ plats!

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google