Väder Lidingö

Lidingö torsdag 2 juli 2020 v. 27

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Efter ett år utan underhåll ska vägarna nu lagas

torsdag 12 april 2018 10:51

START I MAJ. De beläggningsarbeten som planerades på Lidingö under 2017 ställdes in "eftersom entreprenören krävde betydligt mer betalt än tidigare år", skriver Lidingö stad på sin hemsida. Men, i gengäld så fördes de underhållspengarna över till 2018 års budget så nu finns en större summa att åtgärda fler vägar än normalt. Upphandling pågår och under maj månad räknar man med att arbetet kommer igång. Om vädret tillåter pågår arbetena fram till oktober.

Södra Kungsvägen, där Kottlavägen kommer från höger, har djupa spår av dåligt underhåll. ArkivbildSödra Kungsvägen, där Kottlavägen kommer från höger, har djupa spår av dåligt underhåll. Arkivbild

Huvudstråk, lokalgator, gång- och cykelvägar ska lappas och lagas, och i vissa fall asfalteras i sin helhet. Man börjar med Vasavägen, från Lejonvägen fram till Läroverksvägen, gång- och cykelvägarna på båda sidor om Vasavägen, Askrikevägen, Södergarnsvägen och Krokusvägen.

Staden handlar upp beläggningsunderhåll i ett antal mindre paket, vilket gör det möjligt för även mindre entreprenörer att lämna anbud. Mellan fem och sju "paket" upphandlas, däribland huvudstråken Norra och Södra Kungsvägen, som båda är i stort behov av underhåll. Med "paketupphandlingen" blir det lättare för staden att följa upp varje delprojekt och styra vad som ska utföras och när.

- Vi har budgeterat för omfattande beläggningsarbeten över hela ön, säger Christer Åkerhielm (M), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden. Just nu handlar staden upp entreprenör för årets första arbeten. Förhoppningsvis kan de starta i början av maj.

Dela Efter ett år utan underhåll ska vägarna nu lagas

Kommentarer

Jan Monahov 2018-04-12 17:50

Goda nyheter då flera vägar är i väldigt dåligt skick nu. Jag hoppas bara att man vid upphandlingen säkrar att entreprenörerna följer de rekommendationer som finns från Vägverket för oskyddade trafikanter, alltså de som kör MC, moped och även cyklister.

http://www.svmc.se/smc/Nyheter/Brister-i-sakerhet-pa-vagarbeten/

http://www.svmc.se/smc/Nyheter/SMCs-inspel-till-Nationell-Transportplan/

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google