Väder Lidingö

Lidingö tisdag 5 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Ett Lidingö för alla – Vänsterpartiets förslag till budget för Lidingö 2019

lördag 17 november 2018 22:35

Ett Lidingö för alla var parollen i Vänsterpartiets valkampanj på Lidingö. Detta budskap präglar också vårt budgetförslag för 2019. I Lidingö ska alla välkomnas till en kreativ och hälsosam miljö att bo, arbeta och studera i. Det skriver partiet i ett pressmeddelande, som Lidingösidan återger i sin helhet.

- Alla ska ha samma möjligheter att utöva och uppleva kultur och idrott. Det ska finnas god tillgång till möteslokaler och idrottsanläggningar och de ska upplåtas till låg kostnad. Det är viktigt att staden stödjer öns aktiva föreningsliv. Den brandskattning av öns idrottsföreningar som nu diskuteras får absolut inte ske. Det vore ödesdigert för Lidingös föreningsliv, säger Jonas Lundgren, Vänsterpartiets gruppledare i kommunfullmäktige i pressmeddelandet.

Lidingö ska vara en föregångare i energisparande och för en god och klimatsmart kollektivtrafik.
- Klimatförändringarna måste mötas med kraftfulla åtgärder för att ge kommande generationer möjlighet att leva ett bra liv, menar Olaf Koort, ledamot av kommunfullmäktige för Vänsterpartiet.

Lidingö ska ha ett generöst flyktingmottagande, med ett tryggt boende och ett väl fungerande stöd till de som kommer till oss som flyktingar.

- Ingen ska sägas upp från sin bostad innan de funnit ett alternativ. Vi måste bryta med den politik som förs i Lidingö idag och där man tvingar barnfamiljer att flytta från ön, säger Marika Lundin, ersättare i kommunfullmäktige.

Vänsterpartiet avvisar de smygbesparingar majoriteten gör för att kunna sänka skatten. Redan 2019 avstår majoriteten från att räkna upp det så kallade pengbelopp som ska finansiera skola, förskola och äldreomsorg.
– Detta är ovärdigt eftersom Lidingö är en rik kommun. För 2020 och 2021 blir det ännu tydligare än i årets budgetförslag att majoriteten skär ner på verksamhet som riktar sig till redan utsatta grupper som exempelvis daglig verksamhet, menar Sven Erik Wånell, ersättare i kommunstyrelsen för Vänsterpartiet.

Vänsterpartiet accepterar inte en politisk linje som gynnar dem i samhället som har mest och missgynnar dem som har minst.
- Vår politik ser ut på det rakt motsatta sättet. Vi vill ha en solidarisk finansiering av kommunens verksamheter. En stabil finansiering är förutsättningen för god kvalitet i välfärden, avslutar Jonas Lundgren.

Dela Ett Lidingö för alla – Vänsterpartiets förslag till budget för Lidingö 2019

Kommentarer

Per Lilja 2018-11-18 10:00

Man ska nog ha lite bättre koll på Vänsterpartiet och dess politik än vad som kommer fram i inlägget. Sven Erik Wånell som omnämns gick med i VPK på 70-talet då förtrycket i Östeuropa och dåvarande Sovjetunionen stod i full blom. Berlinmuren föll först 1989..

Visst har Vänsterpartiet sedan dess polerat sin fasad och färre medlemmar stoltserar med att de är kommunister men den antidemokratiska traditionen finns fortfarande kvar.

"Vänstern och egendomsrätten

Vänsterpartiet är inte ett parti bland andra. Fram tills helt nyligen sympatiserade och samarbetade partiet med stater där oliktänkande sköts i källaren. Än i dag ser vänsterpartister mellan fingrarna med politiskt våld, och i partiprogrammet slår de fast att målet är avskaffande av äganderätten, ett mål som strider mot de mänskliga rättigheterna och som sannolikt få av vänsterpartiets väljare ställer sig bakom."

Källa: https://timbro.se/smedjan/vanstern-och-egendomsratten/

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google