Väder Lidingö

Lidingö torsdag 2 april 2020 v. 14

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

KD: Fler tjuvar måste stoppas på bron

onsdag 23 maj 2018 14:02

KAMEROR. Igår kom Kristdemokraternas rättspolitiske talesperson Andreas Carlson till Lidingö för att tillsammans med kommunalrådet Carl-Johan Schiller (KD) träffa polisen på ön.

KD:s rättspolitiske talesperson Andreas Carlson, kommunpolis Fredrik Wallén och kommunalrådet Carl-Johan Schiller under en paus i rundkörningen på Lidingö. Foto: KDKD:s rättspolitiske talesperson Andreas Carlson, kommunpolis Fredrik Wallén och kommunalrådet Carl-Johan Schiller under en paus i rundkörningen på Lidingö. Foto: KD

- Det är inte konstigt att inbrottstjuvarna väljer Sverige, säger Andreas Carlson. Bara 3 procent av alla inbrott klaras, vilket är för dåligt. I Finland ligger den siffran kring 25 procent.

Även om Lidingö tillhör de tryggare kommunerna i Sverige tycker Kristdemokraterna inte att det går att säga att man är nöjd över utvecklingen, bland annat mot bakgrund av den rapport från länsstyrelsen som avslöjade att 34 procent av pojkarna och 21 procent av flickorna från Lidingö i årskurs 2 på gymnasiet hade testat narkotika.

På Lidingö har inbrotten och stölderna i bostäder och bilar ökat under en lång tid. Tidigare var ön ett eget polisdistrikt men numera hör det samman med Stockholm city.

- Vi vill se fler poliser på ön med lokalkännedom, säger Carl-Johan Schiller. Tyvärr får inte vi kommunpolitiker finansiera egna poliser. Det vill KD ändra och Lidingö kommer vara en av de första kommuner att ordna egna poliser för ökad trygghet om Kristdemokraterna får förtroendet att styra såväl nationellt som lokalt. Ett samhälle där tryggheten inte kan garanteras kommer leda till samhällskontraktets upplösning. Därför är tryggheten vår viktigaste fråga även lokalt.

- Eftersom att det bara finns en väg till och från Lidingö måste fler tjuvar stoppas på bron. Kristdemokraterna föreslår ett trygghetspaket på Lidingö som innebär att kameror ska sättas upp på bron för att kontrollera vilka som kommer hit. Dessutom vill vi se ett lokalt tiggeriförbud och öka insatserna mot narkotikaproblemen som tyvärr finns på Lidingö, avslutar Carl-Johan Schiller.

Dela KD: Fler tjuvar måste stoppas på bron

Kommentarer

Anders Odéen 2018-05-25 09:43

Apropå rubriken... Man kan ju alltid hoppas att tjuvarna ska stoppas på bron – Mot Lidingö! Då kan man snacka förebyggande... När de väl har varit här – röjt och brutit, känns det ju tyvärr rätt meningslöst, eftersom tjuvarna inte drabbas av några tyngre straff. De som straffas däremot, är alla de som råkar ut för inbrotten.

Per Lilja 2018-05-25 00:50

Utmärkt att driva på för förändring. Säkert inte lätt men att göra ingenting är såklart inte ett alternativ.

Centerpartiet: enligt Gabor Sebastiani är brottslings straff en klen tröst. Håller jag inte alls med om. Sitter brottslingen i fängelse begår brottslingen inga brottsliga handlingar på Lidingö under tiden. Så vill jag ha det.

Ansvarslösa politiker har ställt till det ganska ordentligt i vårt land. Vissa politiker har börjat förstå det. Andra inte.

Gabor Sebastiani 2018-05-24 21:14

KD, SD och även M tror på fler beväpnade skattefinansierade tjänstemän.
Dessutom tror man på mer statlig övervakning av medborgare.

Jag, som föddes på fel sida om järnridån, känner inte att det är min framtidsbild.

En stadsmiljö där företag och bostäder blandas, levande närcentrum och boendemiljöer som inte omges av plank eller höga tujahäckar är mer effektiva sätt att förebygga inbrott.

Polisen är viktig, men att förebygga brott är viktigare. Gärningsmänens straff är en klen tröst för brottsoffer.

Jag vill driva kommunalt brottsförebyggande arbete som kandidat för C och inte gnälla på statliga insatser som vi kommunpolitiker ändå inte kan påverka.

Patrik Björklund 2018-05-24 15:01

1,8% av villainbrotten blir uppklarade. Lidingö har även en mycket hög andel unga som använder droger.

Anders Bergstedt 2018-05-24 10:31

http://lidingosidan.se/debatt/27-arig-aterfallsforbrytare-domd-for-bostadsinbrott/
Det är knappt lönt att kommentera artikeln. Polisen visar inte den rätta bilden och politikernas naivitet är pinsam.

Iréne Borgenvik Sverigedemokraterna Lidingö 2018-05-23 15:44

Bra Carl-Johan. Vi ska inte ha krafter som verkar för gynnande av brottslighet och drogliberalism. Vi vill definitivt ha större polisiär närvaro på ön. Just nu har vi också problem med människor som gynnar de som säljer fridlysta liljekonvaljer. Vet inte folk att det är förbjudet? Förra året kom en man med en hel kundvagn full med liljekonvaljer, plockade med rötterna! I dag såg vi en kvinna som köpte en bukett med motiveringen att de luktar gott. Snart är de kanske utrotade och vi som gillar att gå i skog o mark får inte njuta av dem i naturen. Föräldrar till ungdomar på ön måste också ha koll på sina barn att de inte använder narkotika. Upplys dem om alla de konsekvenser det kan få, även att de göder grovt kriminella som anlitar ännu fler försäljare i en så blomstrande verksamhet.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google