Väder Lidingö

Lidingö söndag 5 juli 2020 v. 27

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

V: 40 barn vräks

fredag 13 april 2018 10:45

"MAJORITETEN INHUMAN". Igår skickade Vänsterpartiet på Lidingö ut ett flygblad till alla öns hushåll med rubriken "Lidingö stad vräker 40 barn i år". I flygbladet uppmanas lidingöborna att ta kontakt med de tre kommunalråden Anna Rheyneclaudes (M), Birgitta Sköld (LP) och Carl-Johan Schiller (KD) för att fråga hur de tänkt sig att det ska gå för barnen.

"Vi är det enda partiet som konsekvent agerat för att dessa människor ska få bo kvar. Det är väldigt beklagligt att den politiska majoriteten agerar så inhumant", säger Sven Erik Wånell, ledamot i kommunfullmäktige för Vänsterpartiet i ett pressmeddelande och partiets förstanamn på valsedeln, Jonas Lundgren, säger:
"Vi tycker att det är rimligt att de styrande får svara för hur de saboterar integrationen genom att återigen rycka upp människor med rötterna, människor som de vet har flytt från krig och förtryck.".

Dela V: 40 barn vräks

Kommentarer

Ingvar Röjvall 2018-04-14 16:06

Kommuner är självstyrande och likabehandlingssprincipen gäller. Om vänstern inte gillar detta så är det väl bara att emigrera till Ryssland.

Johan Persson 2018-04-13 19:35

Inizios aprilmätning ger Vänsterpartiet 6.5% , det betyder att 93.5% av Sveriges befolkning tycker Vänsterpartiets politik är dålig.
Ideologiskt kan Vänsterpartiet aldrig gilla Lidingös majoritetsbefolkning pga av V:s fixering vid "klasskamp".

Anders Bergstedt 2018-04-13 15:55

Det är väl lika bra att Vänsterpartiet löper linan ut och kräver att Lidingö ordnar bostäder åt de rumänska tiggarna som varit här i flera år. Dom har ju många barn ! Argumentet "Det går inte att förbjuda fattigdom" gäller tiggare och flyktingar men inte våra egna fattiga och fattigpensionärer.

Nu är det konfrontation på alla plan både i Sverige och i Världen. Det kommunala självstyret är en politisk bluff av Riksdag och främst Regeringen, som drabbat Lidingö på många områden ! Det bäddar för en otäck höst och framtid !

Iréne Borgenvik (SD) 2018-04-13 14:11

Det är inget konstigt med det! Samma villkor som för alla andra. Vi kan inte ställa grupper mot varandra, vad är ni i V ute efter? Att vissa ska ha gräddfiler, men inte när det gäller svenska barn? Ett land ska i första hand skydda sina medborgare, men i dessa fall har många medborgare fått finna sig i att flytta eller inte få bostad, på grund av situationen.

Mikael Olofsson 2018-04-13 10:56

Och för att göra plats åt dessa vräkte man dessförinnan andra familjer med just motiveringen att det är korttidsboenden.

Samma villkor för alla. Precis som det ska vara.

Hör med regeringen istället, det är deras politik som skapar "utmaningar" för kommunerna.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google