Väder Lidingö

Lidingö tisdag 3 oktober 2023 v. 40

Senaste kommentaren - Se fler

C+S+MP: Först beslut om arvoden, sedan val av kommunalråd

måndag 3 december 2018 11:26

Centerpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet på Lidingö välkomnar nu att den politiska majoriteten backar från sitt förslag om kraftigt höjda arvoden och att man bjuder in oppositionen till samtal. Men man anser att arvodesreglementet ska beslutas innan de fyra kommunalråden väljs, eftersom ekonomiska villkor ska vara fastslagna när de förtroendevalda tillträder. "Det är orimligt att redan valda kommunalråd ska påverka sina egna arvoden" skriver de tre partierna i ett pressmeddelande. Dessutom är partierna kritiska till att arvodesförslaget ska beredas av en nyvald arvodesberedning, som är lojal mot den nya majoriteten.

Patrik Buddgård (C):
”Ingenstans säger majoriteten att beslutet att chockhöja arvodena var fel utan endast att helheten inte blev lyckad. Vi anser att majoriteten borde ta fullt avstånd från tidigare förslag på chockhöjningar av de högsta arvodena. Förtroendet för de fyra kommunalråden är rejält skadat.”

Daniel Larson (S):
”Att de nu skjuter fram beslutet innebär att kommunalråden föreslås bli valda innan beslut om arvoden tas. Det anser vi är fel ordning och risken är att de kommer tillbaka med förslag på höjningar när de sitter säkert som kommunalråd. Vi tycker det finns anledning att utreda frågan om jäv kopplat till att de föreslagna kommunalråden själva förhandlar med varande och fattat beslut på arbetsutskottet om att kraftigt höja sina egna arvoden.”

Patrik Sandström (MP):
”De säger nu att de ska använda en arvodesberedning vilket är ett steg framåt. Men de skjuter fram det till nästa år för att få en ny arvodesberedning som följer vad några få personer förhandlat fram sinsemellan. De verkar göra allt för att undvika att använda den arvodesberedning som är vald fram till årsskiftet.”

Dela C+S+MP: Först beslut om arvoden, sedan val av kommunalråd

Kommentarer

Aron Franzen 2018-12-03 17:09

De borde avgå och ställa sina platser till förfogande, omgående. Inte en enda kommentar från de 4:as gäng. De ska skämmas och jag skäms för att jag röstat på dem. FY!

Anders Odéen 2018-12-03 14:09

Vore intressant om det även togs ställning till huruvida lidingöborna vill ha (behöver) 4 kommunalråd. Varenda krona som går till väsentligheter är viktigare...

Sven Erik Wånell 2018-12-03 13:57

Det är glädjande att de övriga oppositionspartierna delar Vänsterpartiets syn, vi ser fram emot en god gemensam dialog inom oppositionen för att vi tillsammans ska kunna komma med konstruktiva förslag.
Sven Erik Wånell (V)

Bo Jarwander 2018-12-03 12:59

Bra att oppositionen säger ifrån om kommunalrådens chockhöjning av sina arvoden. Jag lyfter på smäcken.

Bengt Jansson 2018-12-03 11:51

Att dom inte skäms...............

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google