Väder Lidingö

Lidingö söndag 14 juli 2024 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Ungdomsbostäder byggs i rekordfart i Larsberg

onsdag 20 december 2017 14:35

När politiker, tjänstemän och fastighetsägare är överens i ett projekt och arbetar nära tillsammans, kan det gå fort att bygga på Lidingö. Det behövs fler lägenheter till Lidingös unga för att de na flytta hemifrån. Vi är därför glada att nu kunna starta byggandet av de efterlängtade ungdomslägenheterna i Larsberg. Det skriver Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M), Birgitta Sköld (LP), Carl-Johan Schiller (KD) och Patrik Buddgård (C) efter kommunfullmäktiges beslut i måndags.

Nu har Lidingös kommunfullmäktige äntligen beslutat om att starta byggandet av ungefär 65 lägenheter riktade till ungdomar mellan 18-25 år. Bakgrunden till detta prioriterade projekt är att vi i Moderaterna, Lidingöpartiet, Kristdemokraterna och Centerpartiet i samband med överenskommelsen om att omstrukturera det kommunala bostadsaktiebolaget Lidingöhem, fattade beslut om att starta upp ett unikt pilotprojekt i staden. Uppdraget som våra partier gav förvaltningen var att i expressfart ta fram en detaljplan för ungdomsbostäder.

Den plats som föll sig bäst för detta bostadsprojekt var Larsbergs Centrum. Läget är strategisk och centralt på ön med nära till kollektivtrafik, livsmedelhandel, träningsfaciliteter och annan närservice. Lägenhetstyperna kommer vara hyresrätter och främst bestå av små enrumslägenheter men också av ett antal kollektivlägenheter. I bottenplan ska även utrymme för externa lokaler för centrumändamål finnas.

Tillsammans med John Mattson AB har stadens tjänstemän arbetat fram projektet i rekordfart. Detta visar att när politiker, tjänstemän och fastighetsägare är överens i ett projekt och arbetar nära tillsammans kan det gå fort att bygga på Lidingö.

Fastighetsägaren John Mattson AB har även bundit sig att förmedla 70 procent av lägenheterna till ungdomar som varit folkbokförda på Lidingö i minst ett halvår. Som längst kan den unge bo i lägenheten i fyra år, oavsett ålder då denne tillträdde. En 18-årig ska också ges lika stor chans som 25-åringen att få en lägenhet i den nybyggda fastigheten. Samtidigt kommer den som får en lägenhet i fastigheten att kunna stå kvar i Stockholms stads bostadskö, vilket ger en bra start i bostadskarriären och en god förutsättning för att kunna ta sig vidare till en ny bostad efter fyra år.

Det behövs fler lägenheter till Lidingös unga för att möjliggöra för fler unga vuxna att kunna flytta hemifrån. Vi är därför glada att nu kunna starta byggandet av de efterlängtade ungdomslägenheterna i Larsberg.

Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) kommunstyrelsens ordförande
Birgitta Sköld (LP), vice ordförande kommunstyrelsen
Carl-Johan Schiller (KD) ledamot kommunstyrelsen
Patrik Buddgård (C) ledamot kommunstyrelsen

------------------------------------------------------------------------------------------------------

På den öppna platsen snett emot ICA Kvantum, och med Albatross skola upp till vänster, ska det nya huset ligga.På den öppna platsen snett emot ICA Kvantum, och med Albatross skola upp till vänster, ska det nya huset ligga.

Se Lidingösidan 25 januari 2017.

Dela Ungdomsbostäder byggs i rekordfart i Larsberg

Kommentarer

Susanne Dahlin 2017-12-23 00:13

Jättekul med nya lägenheter MEN ingen tänkte direkt på de personer i huslängan bredvid. Deras tidigare så fina utsikt kommer nu att försvinna. Det borde ha räck med husen som byggts på andra sidan denna länga. Hela Larsbergstorg är avbefolkat och inte dem minsta trevlig plats att befinna sig på. Grattis John Mattson ni har vunnit massa pengar men MISSNÖJDA hyresgäster. Hoppas det var värt det???!!

Amelie Tarschys Ingre (L), oppositionsråd 2017-12-20 15:41

Det är jättebra att de ungdomsbostäder John Mattson länge velat bygga nu kommer till stånd. Alla partier är positiva. John Mattsons ungdomsbostäder har dock ingenting att göra med att den nuvarande majoriteten med stöd av Centerpartiet valt att sälja ut stora delar av Lidingöbornas gemensamma egendom dvs Lidingöhem.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google