Väder Lidingö

Lidingö söndag 25 juli 2021 v. 29

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Fullmäktigemötet inställt

fredag 8 februari 2013 12:01

Februari månads kommunfullmäktigemöte på Lidingö som skulle hållits om en dryg vecka, måndag den 18 februari, ställs in på grund av för få ärenden. Endast två ärenden ligger och väntar på beslut, dels frågan om en ny avfallstaxa, som kan beslutas om i mars, och ett valärende. Nästa kommunfullmäktigemöte hålls alltså den 25 mars.

Dela Fullmäktigemötet inställt

Kommentarer

Karin 2013-02-10 11:31

Jag instämmer helt med Robert och Helena

När fullmäktigemötet ställdes in så tänkte jag att det blir väl ståhej och upprörda röster den här gången också (med tidigare inställda möten i färskt minne). Men så blir det desto bättre inte – ser det ut som nu. Fullständigt onödigt att lägga ut stora summor på sammanträde med bara ett par ärenden.

Förstår faktiskt inte att enstaka personer störs av att många kommentarer inte är undertecknade med hela namnet. Per Larsén saknar fullständiga namn både här på Lidingösidans kommentarsfält och i Lidingö Tidning. Men hur är det då på andra håll?! På BBCs hemsida och i Die Welt, bara för att nämna ett par exempel, kan man läsa kommentarer alltifrån de mest fantasifulla, till initialer, del av namn, och hela namn, men då mera sällan. Har själv fått en småsur kommentar från någon som inte ville förlika sig med bara “Karin” i min kommentar. Men den som inte är en offentlig person, undertecknar sin kommentar som han/hon finner för gott.

Helena 2013-02-10 00:49

Självklart är sakfrågorna i kommentarerna här det intressanta, inte vem som döljer sig bakom en signatur. Särskilt inte när man är så saklig som “Robert” som jag f.ö. håller med i det övriga han skriver ovan.

Robert 2013-02-08 23:30

Per, vad trist det måste vara att gå omkring och reta sig på signaturer istället för att ta ställning till sakinnehåll. Synpunkter på det sistnämnda är ur debattsynpunkt betydligt intressantare än utgjutelser över användadet av signaturer.

Om en offentlig person författar ett alster uppskattas givetvis om dessa undertecknas. Annars är det för mig egalt om det är signaturerna “Käppalacyklisten”, “Karin”, “Tomtefar”, “Gräsroten”, “Helena” o s v som förmedlar synpunkterna/kommentarerna. Personligen försöker jag fokusera och värdera VAD som skrivs.

Såsom ordinär samhällsintresserad men inte partipolitiskt engagerad “Svensson” förbehåller jag mig rätten till min syn på saker & ting och rätten att använda mig av min signatur.

Slutligen kan jag inte låta bli att fundera över om det är själva sakinnehållet i min kommentar eller signaturen du stör dig mest på.

Önskar en trevlig helg.

Per Larsén 2013-02-08 20:46

Det vore klädsamt om signaturen “Robert” framträdde med sitt rätta namn istf att gömma sig bakom en signatur. Jag är trött på alla inlägg på denna sida och Lidingö Tidning där man inte vågar stå för vad man tycker utan gömmer sig bakom en signatur.

Robert 2013-02-08 18:40

Det verkar klokt att under rådande omständigheter ställa in mötet. Därmed besparas skattebetalarna en onödig utgift på omkring 50.000 kronor i form av sammanträdesarvoden mm som varje kommunfullmäktigemöte för med sig.

Egentligen borde jag ju kunnat nöja mig med detta konstaterande men ville minnas att det uppstod rabalder för något år sedan då några sammanträden ställdes in. Hittade mycket riktigt länken som bekräftade min minnesbild och som återfinns längst ner i kommentaren.

Det blir intressant att se om det inställda mötet nu liksom då kommer att uppröra det största oppositionspartiet och utmynna i ett pressmeddelande där man menar att “det är ett hot mot demokratin att ställa in möten med folkvalda.”

Med tanke på att då det senast begav sig så ställdes både januari och februarimötena in för att sedan följas upp med ett ännu ett inställt möte i september – men med ett extra möte i augusti – så kanske inte ett ynka inställt sammanträde ändå upplevs som ett hot mot demokratin? Gränsen verkar trots allt ändå att då ha gått vid totalt två färre sammanträden.

Noterar till min förvåning att man i samma pressmeddelande sägs vilja “omstrukturera skolpengen så att hyreskostnaderna exkluderas”. Hoppsan, “omstrukturera” står väl här egentligen för “osynliggöra” eller “skyffla över på någon annan” och kanske helst ner i något stort svart hål bara. Omstrukturerar gör man genom att se till att minska kostnaderna och/eller öka intäkterna. Inte genom att med något politiskt trollspö bara exkludera kostnader som finns där!

Genom att exkludera lokalkostnaderna från skolpengen skulle exempelvis kostnaderna för det illa utnyttjade Gångsätra gymnasiums lokaler skjutits in i dimman och dolts där ett tag till. Mot den bakgrunden har man i alla fall agerat konsekvent i gymnasiefrågan.

Jag önskar att vi alla lite till mans kunde “omstrukturera” våra hyreskostnader på motsvarande sätt d v s genom att helt enkelt exkludera dem från företagets och familjeekonomin kostnadsmassa.
Frågan är bara vem vi ska sända hyresavin till i avsaknad av trollspön? Vad gäller gymnasiet var i alla fall mottagarna givna i form av Lidingös skattebetalare.

http://lidingosidan.se/lidingoe/3604/instaellt-fullmaektigemoete-i-september-1?sortera=aeldre

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google