Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Hallå - valet är över. Vem vill regera med vem?

fredag 5 oktober 2018 14:21

TYSTNAD RÅDER. För en månad sedan var det val och Lidingö, och alla andra kommuner, pryddes av valaffischer. Redan på valkvällen kunde man se idoga valarbetare snabbt ta bort sitt eget partis budskap och efter en vecka syntes knappt resterna av valet, förutom på några platser där de fortfarande finns. Men det vi nu väntar på är hur resultatet blir. Vilka ska regera på Lidingö med vilka?

Kan man tro att lärarna på Torsviks skola nu hunnit bli övertygade om Lidingöpartiets budskap?Kan man tro att lärarna på Torsviks skola nu hunnit bli övertygade om Lidingöpartiets budskap?

När Lidingösidan talar med några av öns politiker för att "höra hur det går" så är alla väldigt vaga i sina svar. Ett svar som återkommer är att "det finns ingen ambition att dra ut på tiden" och att man "för samtal med varandra" och en politiker säger att "det är en spännande tid". Att den nuvarande treklövern M+LP+KD vill fortsätta arbeta tillsammans kan man förstå men var de ska hitta ytterligare tre mandat för att försäkra sig om majoritet, så att de får 26 mandat, det vill ingen ens antyda.

Den 15 oktober tillträder det nya kommunfullmäktige. Den 22 oktober hålls första sammanträdet. Som vanligt öppnas mandatsperiodens första sammanträde av den som är ålderspresident, alltså suttit längts i fullmäktige. Därefter väljs en ordförande för kommunfullmäktige och eftersom Björn Samuelson (M) tackade för sig vid septembermötet kommer det att väljas en helt ny ordförande. Alla som sitter i de olika politiska nämnderna sitter dock kvar till årsskiftet.

Vid Torsvikssvängen klamrar sig Vänsterpartiets affisch fortfarande kvar.Vid Torsvikssvängen klamrar sig Vänsterpartiets affisch fortfarande kvar.

Dela Hallå - valet är över. Vem vill regera med vem?

Kommentarer

Ryszard Kolecki 2018-10-06 16:13

Det är exakt det, jag skrev om före valet.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google