Väder Lidingö

Lidingö fredag 3 juli 2020 v. 27

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Hans Barje först på Moderaternas valsedel

tisdag 18 februari 2014 00:01

Hans Barje. Arkivbild

Hans Barje. Arkivbild

För en knapp vecka sedan höll Moderaterna på Lidingö en tre timmar lång nomineringsstämma inför kommunalvalet den 14 september. Närmare 200 medlemmar, varav några från MUF, kom till Ansgarskyrkan för att besluta den inbördes ordningen på valsedeln. Efter debatt och votering stod det klart att Hans Barje nu är listans första namn, före Anna Rheyneuclaudes Kihlman som var nomineringskommitténs förslag. Barje fick 110 röster och Rheyneuclaudes Kihlman 60 röster, siffror som överraskade många.

Nomineringskommittén hade föreslagit att kommunalrådet Paul Lindquist skulle placeras på plats nummer 15 men efter ytterligare en sluten votering flyttades Fredrik Vinstock upp två steg till den platsen. I övrigt är listan nästan identisk med den lista som Lidingösidan presenterade den 30 januari. På platserna 42 och 43 har två nya namn tillkommit, Karin Hede från Torsvik och Helén Frenning från Sticklinge. Som slutman kvarstår Jan Herrlin, nu på plats 44.

I en kommentar till resultatet säger Hans Barje:
– Jag känner mig mycket stolt och glad över det starka förtroende som medlemmarna visade mig på stämman då de valde mig som första namn på Moderaternas valsedel. Det visar att arbetet jag gjort bl.a. som ordförande för tekniska nämnden och nu som ordförande för kultur- och fritidsnämnden uppskattats, och att medlemmarna vill se förnyelse i ledarskapet.

– Nu gäller det att vi i partiet mobiliserar oss och visar upp en stark och enad front inför valet i september. Jag kommer göra mitt yttersta för att vara en samlande kraft i detta arbete, säger Barje.

Anna R Kihlmans kommentar inlagd kl. 14.05
Anna Rheyneuclaudes Kihlman säger i en kommentar:
– Jag är oerhört glad över det stora stöd som stämman gav mig som resulterade i att jag enhälligt valdes till andra plats.
Det viktigaste för mig nu är att tillsammans med vår fullmäktigegrupp fokusera på att vinna valet. Vi har flera viktiga frågor framför oss att ta tag i, som skolfrågorna där lärarnas kärnverksamhet som kunskapsbärare måste stärkas och miljö- och stadsbyggnadsfrågor där arbetet med vårt nya Kulturmiljöprogram har hög prioritet för mig.
Det jag brinner för, och alltid har brunnit för, är att få vara delaktig i att forma ett samhälle där alla får plats och där alla ges möjlighet att må bra, växa och utvecklas. Det kommer vara min ledstjärna i denna valrörelse!

Paul Lindquist säger:
– Först och främst vill jag gratulera Hans Barje till förstaplatsen på kommunfullmäktigevalsedeln. Nu är det viktigt att vi lägger personstriderna åt sidan och respekterar varandras roller. Det ligger därför ett stort ansvar på såväl Hans Barje, som föreningens ordförande Kess Simmasgård att ena styrkorna så att vi nu kan fokusera på att göra en bra valrörelse.

Några av dem som Lidingösidan talat med efter nomineringsvalet säger att Moderaterna på Lidingö nu fått en kandidat till posten som kommunstyrelseordförande som har en försiktigare inställning i stadsbyggnadsfrågor. Det kan öppna för ett nytt politiskt klimat och en ny inriktning för Lidingö.

Dela Hans Barje först på Moderaternas valsedel

Kommentarer

Mikael 2014-02-20 22:58

Vad vill Hans Barje?

Det vore intressant att veta lite mer om vad denne Hans Barje vill.

Vad ska vi göra åt infrastrukturen? Ska södra huvudleden äntligen lösas?

Hur ska skolans utbildningskvalitet och spets höjas?

Hur ska Lidingö dra sitt strå till stacken för en ökande befolkning i Stockholmsområdet?

Johan 2014-02-19 18:03

Kul med förändring. Men om det blir till det bättre när det gäller den hårdexploatering som sker med öns natur- och kulturmiljöer det får tiden fram till valet utvisa.

Peter 2014-02-19 08:40

Grattis Hans,
Det här var det bästa som hänt Lidingömoderaterna på länge!
Bromsa upp den expansiva byggpolitiken!

Nu satsar vi på att det också syns i valet! Mitt personkryss får du!

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google