Väder Lidingö

Lidingö söndag 14 juli 2024 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Hundratals skrev på

tisdag 4 december 2018 00:42

Igår, före kommunstyrelsesammanträdet, lämnade Gabor Sebastiani in den namninsamling han startat via Facebook-gruppen Lidingös Anslagstavla. När insamlingen avslutades i söndags, den 2 december, så hade fler än 400 personer på ett eller annat sätt skrivit på. Kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M) tog emot listan i Lidingö stadshus.

Gabor Sebastiani t.h. överlämnar protestlistan till kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M). Foto: Susann ThorngrenGabor Sebastiani t.h. överlämnar protestlistan till kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M). Foto: Susann Thorngren

Förutom att kräva ett stopp på de föreslagna arvodena, instämmer de lidingöbor som skrivit på listan att ett kommunalråd på hel- eller deltid högst ska få motsvarande andel av en riksdagsledamots lön, d.v.s. 66.900 kronor i månaden. Lidingöborna vill inte heller se fler kommunalråd utan färre. Uppropet och namnunderskrifterna är också inlämnade till kommunstyrelsens ledamöter och ersättare.

Text: Susann Thorngren

Listan innehåller över 400 namn.Listan innehåller över 400 namn.

Dela Hundratals skrev på

Kommentarer

Sven Lundbäck 2018-12-04 15:47

Instämmer helt med att detta inte skötts så snyggt.
Men jag kan inte begripa att man mår så dåligt över nivån
på politikernas arvoden att man startar namninsamlingar mm.
Tycker det finns betydligt viktigare frågor i samhället.

Johan Andersson 2018-12-04 11:41

Förvisso något rätt Per, men att antyda att alla de som inte skrev under protestlistan istället håller med om Kommunstyrelsens nu tillbakadragna förslag, är ju inte enbart en våldsam överdrift, det är dessutom inte sant.
Jag skrev exempelvis inte under då jag inte kände till listan.
Faktum Per, är att det är mig veterligen endast är du av alla Lidingös invånare som uttalat sitt stöd (på Lidingösidan) för förslaget att kringgå arvodesnämnden och egenmäktigt tillskansa sig oerhörda fördelar på skattebetalarnas bekostnad.
Du har förstås samma rätt att uttrycka ditt stöd som andra sitt motstånd, men istället för att påskina att Lidingösidan inte gör sitt jobb kanske du kan starta en namninsamling så får vi se hur många som delar din uppfattning.
Hittills är du som det verkar helt ensam...

Arn Magnusson 2018-12-04 11:17

Kanske dags för en lista i Lidingö centrum. Det skulle blivit betydligt fler underskrifter då än på en icke offentlig sida. Det finns inte många personer som kan tycka att detta är ok. Om man valt att gå in i detta bör man acceptera de viljor som gäller. Att sätta besparingskrav på alla verksamheter med 1% och samtidigt höja sin lön med 25% är otroligt. Hur ska vi med dessa besparingar få kompetent folk till vård och skolor mm?

erika österbergh 2018-12-04 11:15

Tvärtom, bra initiativ Gabor och fantastiskt att så många skrev på i en namninsamling som spreds på ett sätt som gjorde att de allra flesta inte kände till den. Jag skulle själv ha övervägt att skriva under om jag vetat att den fanns.

Per Lilja 2018-12-04 02:08

Betydligt fler som inte skrev under då alltså. Kanske dags för Lidingösidan fundera lite över innehållet.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google