Väder Lidingö

Lidingö torsdag 20 februari 2020 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Ida Drougge (M): Varför ska bara Lidingö straffas?

onsdag 7 oktober 2015 17:22

Igår skrev Lidingösidan om att KD-riksdagsledamoten Caroline Szyber lämnat in en motion om trängselskattens inverkan när lidingöbor ska hämta och lämna passagerare vid Ropsten. Även den moderata ledamoten Ida Drougge, från Lidingö, har lämnat in en motion om samma sak.

Ida Drougge på sin arbetsplats, Riksdagen. ArkivbildIda Drougge på sin arbetsplats, Riksdagen. Arkivbild

- Inga andra kommuner i Stockholms trängselskattesystem missgynnas idag av att infartsparkera bilen och byta till tunnelbana. Varför ska bara Lidingö straffas, frågar Ida Drougge (M). Ingen som tycker nuvarande förslag är bra kan ha varit i Ropsten och sett hur det ser ut. Det är till hundra procent kontraproduktivt av både miljömässiga och ekonomiska skäl och kommer att leda till att fler tar bilen hela vägen till jobbet.

Ida Drougge anser även att "de som väljer att parkera bilen vid Ropsten för att sedan åka vidare in till centrum med kollektivtrafiken borde undantas från trängselskatten".


Länk till motionen.

Dela Ida Drougge (M): Varför ska bara Lidingö straffas?

Kommentarer

Anders Karlsson 2015-10-09 21:40

Idas parti har haft makten i riksdagen, landstinget och de båda berörda kommunerna i 8 år innan det här. Innan Ida satt i riksdagen. Jag kommer ihåg när trängselskatten ännu låg på förslagsbordet och hela tiden fram tills den blev inför hur Moderaterna svor ve och förbannelse över dess kommande existens. När de hade makten vad hände. Ingenting... De står där de står... Gnäll och gny. Tomma tunnor skramlar mest.

Amelie Tarschys Ingre (FP) 2015-10-09 12:34

Utmärkt Ida!

Birgitta Olsen 2015-10-08 22:10

Noterade en annan sak som bekräftar att biltullarna inte har något med miljön att göra utan är endast en kassako. Om man vill köra mellan Roslagstull o Värtan tullfritt så måste man köra via Valhallavägen o Lidingövägen. Om man kör via tunneln så får man betala för två passager.

Lars H Ericsson, Lidingöpartiet 2015-10-07 23:16

Instämmer med Torsten Engevik. Bra Ida! Den situation som råder nu är helt kontraproduktiv om man vill leva upp till syftet med trängselskatten, att minska bilåkandet i Stockholms innerstad. Hoppas statsmakterna och Trafikverket inser det.

Göran Tegnér 2015-10-07 22:22

Bra skrivet Ida!

Torsten Engevik 2015-10-07 21:34

Bra Ida!

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google