Väder Lidingö

Lidingö torsdag 9 april 2020 v. 15

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Jessica Sjöstedt (KD): Jag lämnar politiken

tisdag 28 januari 2014 13:41

Jessica Sjöstedt (KD) lämnar politiken.

Jessica Sjöstedt (KD) lämnar politiken.

Igår meddelade kommunalrådet Jessica Sjöstedt (KD) att hon inte ställer upp vid höstens val. Hon lämnade igår uppdraget som gruppledare för Kristdemokraterna på Lidingö och vid kommande årsmöte lämnar hon även sitt styrelseuppdrag i den lokala föreningen.
– Jag har dock för avsikt att, om inget oförutsett händer, fullfölja mitt uppdrag som kommunalråd och ordförande i stöd- och omsorgsnämnden året ut, skriver hon i ett pressmeddelande.

Hon har varit politiskt engagerad sedan tidigt 90-tal, först i MUF och Moderaterna. 1998 gick hon över till Kristdemokraterna. Från 2002 arbetade hon som borgarrådssekreterare i Stockholms stad och under nuvarande mandatperiod 2010-14 som kommunalråd på Lidingö.

– Efter så lång och stimulerande tid i politiken är det nu hög tid att söka andra utmaningar i livet. Jag har inga speciella planer ännu, men brinner verkligen för de frågor jag arbetar med idag, äldreomsorg och stöd till funktionsnedsatta, och vill gärna fortsätta att arbeta inom den sektorn i någon form, säger Jessica Sjöstedt.

Dela Jessica Sjöstedt (KD): Jag lämnar politiken

Kommentarer

Lillebil Stuart 2014-01-31 15:31

Det är tråkigt att Jessica ska sluta. Jag vill passa på och tacka för allt arbete hon har lagt ner på Stöd-och omsorgsnämnden under åren. Det har varit god stämning i nämnden under hennes ordförandeskap, och vi har bl.a. nått en bra överenskommelse om Hospice. Jag hoppas att vi även framöver kan behålla denna utmärkta kommunala inrättning, men har mina farhågor.
Allt gott framöver, Jessica.

Lillebil Stuart, gruppledare, Lidingöpartiet

Jessica Sjöstedt 2014-01-29 00:22

Hej Marianne!

Nämnderna liksom kommunalråden är valda fram till årsskiftet. Det nya fullmäktige tillträder däremot redan i november. Anledningen att jag lämnar gruppledarskapet i kommunfullmäktige är för att skapa en plattform för nya krafter som ska ta vid efter valet. Det finns ingen koppling att den som är kommunalråd måste eller bör vara gruppledare, där har partierna valt att göra lite olika.

Med vänliga hälsningar

Marianne Alin 2014-01-28 17:16

Fundering, vill sitta i beslutande, välavlönad ställning året ut () Men vill inte vara gruppledare för de som röstat fram henne, ej heller ställa upp till val i höst. Byts kommunalråden ut vid årsskiften och inte som andra, typ statsråd, i oktober

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google