Väder Lidingö

Lidingö söndag 25 juli 2021 v. 29

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Jonas Lundgren (V) lämnar politiken på ön

onsdag 26 februari 2014 00:48

Jonas Lundgren (V) lämnar politiken på Lidingö. Foto: Privat

Jonas Lundgren (V) lämnar politiken på Lidingö. Foto: Privat

Jonas Lundgren, en av de aktiva i Vänsterpartiet på Lidingö, har flyttat till Stockholm och kandiderar därför inte vid kommunalvalet i höst. Vänsterpartiet var vid valet 2010 bara ett 10-tal röster från att få behålla sitt enda mandat. Det blev en röstsedelsräkningskamp som vanns av Moderaterna som därmed fick sitt 19:e mandat. Men Vänsterpartiet har, även utan representation i fullmäktige, hållit sig uppdaterat vad gäller olika frågor på ön och bl.a. lämnat sina budgetförslag varje år. Förhoppningen är att komma tillbaka vid 2014 års val.

Jonas Lundgren är en i raden av aktiva politiker från olika partier på Lidingö som anmält att de tänker lämna den aktiva lokalpolitiken. Han kommer istället att kandidera i Stockholm och i landstinget men placeringen på listorna är långt ned, långt från valbar plats. Han jobbar idag som politisk sekreterare för Vänsterpartiet i Sollentuna.

I ett uttalande säger han:
Lidingö är en fin kommun att växa upp i och leva i. Men vi måste tänka på att alla människor inte har samma förutsättningar. För mig har den vetskapen lett till ett engagemang i Vänsterpartiet. Jag har försökt dra mitt strå till stacken för att göra Lidingö till en ännu bättre kommun att leva i, för alla.

Jag vill också påpeka vikten av att bygga hyresrätter på ön. Lidingö får inte bli ett ‘gated community’ för rika pensionärer. Plats måste finnas för alla. Nu lämnar jag kommunpolitiken på Lidingö. Jag gör det med saknad, speciellt eftersom jag uppskattat mina partikamrater mycket, de är kunniga och kloka människor med omtanke och solidaritet som ledord, de har lärt mig mycket. Jag hoppas att väljarna från valet 2010 väljer Vänsterpartiet även i år och att fler följer deras exempel. Vänstern behövs även på Lidingö.

Dela Jonas Lundgren (V) lämnar politiken på ön

Kommentarer

Göran Öberg 2014-03-27 18:00

Nej, Vänsterpartiet behövs inte på Lidingö.

Ingela Wallin 2014-02-26 12:28

Synd för Lidingö att tappa en blivande storpolitiker. Det hade varit bra med den drivne Vänsterkillen kvar på ön, det behövs i detta “högernäste”

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google