Väder Lidingö

Lidingö onsdag 21 februari 2024 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Källenfors (M): Jag förstår kritiken och tar ansvaret

måndag 3 december 2018 14:00

Som Lidingösidan i lördags kunde meddela dras förslaget om nya arvoden tillbaka. Även från kommunstyrelsens dagordning för dagens sammanträde tas frågan bort. Ärendet kommer nu att beredas av en fristående parlamentarisk arvodeskommitté med representation från alla partier i kommunfullmäktige.

- Vi har valt att dra tillbaka förslaget om arvodesstruktur från kommunstyrelsens dagordning. Frågan var inte tillräckligt beredd och jag tar som kommunstyrelsens ordförande på mig ansvaret för detta. Jag förstår reaktionerna och tar till mig av kritiken. Nu kommer en arvodeskommitté se över frågan och återkomma med ett nytt och genomarbetat förslag, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M) i ett pressmeddelande.

Det nya förslaget ska presenteras under första kvartalet 2019.

Dela Källenfors (M): Jag förstår kritiken och tar ansvaret

Kommentarer

Per Larsén 2018-12-04 13:24

Dålig och omdömeslös start av kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors. Jag liksom många andra undrar varför vi har fyra kommunalråd. Vad gör de egentligen?

Carl Evensson 2018-12-04 11:40

Ta ansvar, obegripligt uttalande!
Jag har nu sett en mediatränad Daniel Källenfors lämna klargörande svar på SVT Nyheter. Det är dessvärre så beklämmande att man önskar att han hade låtit bli. Inte nog med att Lidingö, från att ha försökt profilera sig som Hälsans Ö, nu övergått till att bli en rikskänd symbol för politikens arrogans och girighet.

Som Lidingöbo, tidigare moderat och del i landets näringsliv skäms jag över vad dessa politiker har ställt till med och den påverkan det har på synen på Lidingö. Jag tycker att vi också ska vara riktigt klara över att dessa fyra och en halv personer inte utgör några toppkrafter i politik, akademi eller näringsliv, utan är högst mediokra individer. - Inte nog med att de saknar skam i kroppen och kunskap om hur arvodessättning fungerar, de saknar också förståelse för politikens grundelement, förtroendet mellan de folkvalda och väljarna. Ta ansvar och avgå!

erika österbergh 2018-12-04 11:24

Daniel Källenfors
Vad menas med att du tar ansvar? För vad? För att du har rundat arvodesberedningen, varit okunnig om processen för arvodessättning och passat på under en period när du trodde att det inte fanns någon beredning och alltså var fritt fram? För att du har spolierat vår kommuns anseende i landet för betydande tid framåt?

Hur tänker du ta ansvar, menar du? Skampålen är avskaffad och den avbön som du gjorde i SVT Nyheter var långt ifrån någon Golgatavandring där du annars rimligen borde ha uttryckt att du ångrade både arvodena och din hantering av föreningarna på Lidingö.

Att ta ansvar i den här situationen innebär att du i handling ska visa att förstår vad du har ställt till med och försöka rätta det. Jag kan inte se att det kan ske på annat sätt än att du avgår och helst innan något ytterligare framträdande i TV, tack.

Aron Franzen 2018-12-04 08:27

Hur kan kommunstyrelsen misslyckas så totalt?
Inga kommentarer, inga förklaringar inga svar på frågor. Hur tänker sig kommunstyrelsen att återvinna sitt förbrukade förtroende? Nej, just det. Det kommer inte att gå.
GÖR det enda anständiga och avgå som så många kräver.

Per Lilja 2018-12-04 02:13

Stå på dig Daniel. De som låter nu är sådana som har en egen agenda. Mobbare och/eller ohederliga meningsmotståndare. Inget att brys sig om.

Birgitta Viklund 2018-12-04 00:25

Daniel Källenfors, var det inte så att ni tog bort frågan från agendan? Vilket tyder på att ni inte ville diskutera frågan. Visst var det så att oppositionen tog upp frågan och lämnade förslag.

Vad innebär det att du tar till dig av kritiken och tar ansvaret?

Då du, efter en vecka, fortfarande inte svarat på hur ni tänkte så kan jag inte annat än att vara arg och besviken och kräva din avgång.

Vänligen,
Birgitta Viklund

Anders Lundborg 2018-12-03 19:17

Men det där är ju lögn. Du försvarade ju lönehöjningarna efter att kritiken började. Du förstod inte alls reaktionerna då. Du tyckte att de som var upprörda hade fel. Du skrev ju så, vilket du kanske minns. Det är andra skäl som gjort att du backat.
Det hade varit mer rakryggat att vidhålla att löneförhöjningen var rätt. Då hade du bara framstått som girig och totalt okänslig. Nu framstår du dessutom fjantig och lögnaktig.
Anders Lundborg

Magnus Hedberg 2018-12-03 15:25

Om nu Daniel Källenfors förstår kritiken så borde han avgå annars har han inte förstått kritiken!
Enkel logik

Jörgen Borevius 2018-12-03 14:52

Läste i DN att Carl-Johan Schiller sagt att "det behövdes höjda löner för att kunna fatta bättre beslut". Betyder det att vi nu får nöja oss med endast klass2-beslut, eller hur skall man tolka ett sådant uttalande från våra ansvariga politiker?

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google