Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 december 2021 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

KD: En trygg kollektivtrafik är vårt viktigaste vallöfte

onsdag 17 januari 2018 16:01

Kristdemokraterna i Stockholm har nu slagit fast sina prioriteringar inför höstens landstingsval. Det finns många frågor inom både sjukvård och kollektivtrafik som vi vill prioritera. För att klara uppdraget med en god välfärd även framöver måste just prioriteringar till. Vi politiker måste sätta kärnuppdraget främst och avstå från kostnadsdrivande prestigeprojekt, skriver Carl-Johan Schiller (KD), kandidat till landstinget.

Gällande kollektivtrafiken föreslår vi bland annat att Spårväg City ska kopplas samman med Lidingöbanan. Det skulle ge Lidingöborna bättre möjligheter att ta sig till arbete eller nöjen i Stockholm och det skulle ge landstinget möjlighet att utnyttja spårvagnshallarna på vid Dalénum på Lidingö. Vi vill också flytta trängselskatteportalarna i Ropsten för att det ska vara möjligt att hämta och lämna vid vår kollektivtrafiksnod utan att betala trängselskatt. Dessutom vill vi bygga Östlig förbindelse och trafikera den med både spår och bilväg. I vår vision för transporter i Stockholm har alla trafikslag, inklusive bilen, en plats att fylla.

Dock spelar det ingen roll hur välfungerande kollektivtrafiken är om inte resenärerna känner sig trygga nog att åka med. Vi kristdemokrater sätter tryggheten högst inför nästa mandatperiod. Kameraövervakning är viktigt både för att hindra att brott sker men också för att kunna lagföra de som väljer att begå brott i kollektivtrafiken. Vi vill öka mängden kameror i hela kollektivtrafiken där det behövs.

Många resenärer, framförallt unga kvinnor, är rädda för att gå av bussen på kvällarna. För att skapa en tryggare resa hem från krogen vill vi införa flexibla stopp. Om det känns otryggt att gå av vid hållplatsen ska bussen kunna stanna en liten bit därifrån.

Tiggeri är ett relativt nytt problem i Sverige. Det är inte acceptabelt att människor ska tvingas in i tiggeri och bli en del av den organiserade brottsligheten. För att ta bort en av de arenor där tiggeriet är som mest utbrett går vi till val på att förbjuda tiggeri i kollektivtrafiken. Det hör helt enkelt inte hemma där.

Det är ingen hemlighet att Stockholms läns landsting brottas med många utmaningar inför framtiden. Vi söker nu ert förtroende för att möta dessa utmaningar med tuffa prioriteringar och med ett tydligt budskap om att i vårt Stockholm ska alla som besöker våra sjukhus eller åker kollektivt känna sig trygga dygnet runt, alla dagar i veckan.

Carl-Johan Schiller (KD)
Kandidat till landstinget

Dela KD: En trygg kollektivtrafik är vårt viktigaste vallöfte

Kommentarer

Christina Rosenquist 2018-01-20 18:42

Många bra förslag av KD med bl a utökad kameraövervakning i kollektivtrafiken. Måste helt klart upplevas som trygghetsskapande av resenärerna. Att förbjuda tiggeriet i tunnelbanan anser jag helt nödvändigt, det har blivit alldeles för utbrett. Att kunna hämta och lämna gäster i Ropsten utan att betala skatt borde ju vara helt självklart och jag vet att KD redan tidigare drivit den frågan. Önskar verkligen lycka till med det projektet.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google