Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

KD: Lidingö behöver mer än ett nytt badhus

fredag 4 april 2014 14:33

Kristdemokraterna på Lidingö vill inte bara rusta upp Gångsätrabadet, man vill att det byggs en multisporthall vid Gångsätrahallen. Det skriver Carl-Johan Schiller och Harald Strömfelt i nedanstående inlägg.


Med ett badhus i förfall och ett ökat antal invånare i kommunen, behöver Lidingö inte bara rusta upp Gångsätrahallen utan även bygga ut den.

Lidingö Idrottsråd har redan belyst problemet med många utövare per idrottshall på Lidingö. Vi i KD vill ta frågan ett steg längre. Vi vill bygga en multisporthall vid Gångsätrahallen.

En multisporthall på Lidingö skulle inte bara innebära ett nytt och större bad utan även en större sporthall med möjlighet till publika sport- och kulturevenemang samt mindre mässor.

Vi anser att arbetet med att bygga en multisporthall på området söder om Gångsätrahallen bör inledas under kommande mandatperiod. Givetvis är det ett arbete som ska ske tillsammans med Lidingös föreningsliv.

Vi i KD vill även rusta upp Breviksbadet så att Lidingöborna även i fortsättningen ska kunna njuta av ett bad i naturnära miljö.

Ett rikt kultur- och föreningsliv med ett brett utbud av aktiviteter är en viktig komponent för att göra Lidingö till den trevliga plats det är.

Carl-Johan Schiller (KD), vice ordförande, kultur- och fritidsnämnden och Harald Strömfelt (KD), ersättare, kultur- och fritidsnämnden

Dela KD: Lidingö behöver mer än ett nytt badhus

Kommentarer

Carl-Johan Schiller 2014-04-06 23:07

Bo!

Vi i KD är tydliga med att vi inte vill bygga något stort prestigeprojekt utan en lämplig hall anpassat till föreningsliv och lidingöbor som vill nyttja bassängen. Vi tycker också att Lidingö saknar en större idrottshall med läktare för sport- och kulturevenemang.

Vi är dock måna om att det inte ska byggas på grönområden och avfärdar därför förslaget om att bygga på tex flaggberget i Torsvik.

Ett område som du lyfter, fastighetsskötsel är något där vi menar att det finns en stor och nödvändig möjlighet till förbättring för Lidingö stad. Det är inte ok när staden skjuter på underhåll som vi gjort gällande Breviksbadet. Det är inte ok vare sig mot de som nyttjar anläggningen eller mot skattebetalarna som får stå för fiolerna när reparations- och underhållskostnaderna blir för höga.

Exakta detaljer hoppas vi kunna återkomma till under nästa mandatperiod.

Carl-Johan Schiller
Gruppledare KD Lidingö

Bo Jonsson 2014-04-06 01:54

Hoppas att KD med förenade krafter till slut lyckades komma in på hitta.se där det för majoriteten är relativt lätt att söka efter telefonnummer. Kanske ingår inte KD i majoriteten.

Renoverades inte badhuset nyligen? Är det redan i förfall?

Kanske passar det inte att bygga en ny simhall av olympiska proportioner på Lidingö?

Jag förstår om det finns simmare från Lidingö som satsar hårt men det kanske kan ordnas med transport till Eriksdalsbadet?

Vill KD bygga en sporthall på den befintliga fotbollsplanen söder om Gångsätrahallen? Eller avses den lilla skogskullen bredvid Södra Kungsvägen? Blir märkligt i vilket fall.

Hur mycket ska det klämmas in i detta katastrofområde?

Det likar ju redan Kungens Kurva efter en härdsmälta med världens kanske fulaste och mest överdimensionerade spårvagnshallar.

Försök en gång att göra något för lidingöbor och föreningar som inte kräver stora nybyggnationer.

Eller har rovgiriga byggbolag helt fått ta över styret av vår lilla ö? Är politikerna bara marionetter?

Är det inte en naturlig sak att underhålla Breviksbadet kontinuerligt?

Men det är klart det glöms väl lätt bort i vår lilla stad där de styrande politikerna har storhetsvansinne. Det är ju ingen enorm ny centrumbyggnation, motorvägstunnel eller X-2000-järnväg i kvadrat.

Carl-Johan Schiller 2014-04-05 23:29

Rolf!

För det första KD:s ledamöter i kultur och fritid hade förhinder. Något som jag meddelat Lidingö simklubb OCH centerpartiet som också arrangerade seminariet. För det andra borde du lämna ett telefonnr när du ringer och söker mig om du vill att jag ska kunna återkoppla.

Min ambition är att kunna tillsammans med andra partier som delar KD:s ambition om en multihall driva frågan framåt efter valet.

Carl-Johan Schiller
Gruppledare KD lidingö

Rolf Hattenbach 2014-04-04 18:28

KD säger sig vilja lyssna på föreningslivet. I går anordnade Lidingö simklubb ett välbesökt simhallsseminarium i Stadshuset.
Från KD kom tyvärr ingen representant !

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google