Väder Lidingö

Lidingö fredag 30 juli 2021 v. 30

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Kent Ivarsson toppar landstingslista för Centern

måndag 17 februari 2014 00:01

Kent Ivarsson. Arkivbild

Kent Ivarsson. Arkivbild

Kent Ivarsson, oppositionsråd på Lidingö, är första namn på Centerpartiets landstingslista i valkrets OST i höstens val. Valkretsen omfattar Lidingö, Nacka, Tyresö och Värmdö. Han fortsätter även att vara aktiv även i kommunpolitiken på Lidingö och kandiderar därför också till kommunfullmäktige.

Förutom Kent Ivarsson återfinns ytterligare fem lidingöbor på landstingslistan, nämligen Kent Björnberg, Tor von Sydow, Christina Wahlström, Caroline Sandblom och Anders Öhrström.

Kent Ivarsson som idag sitter i landstingets akutsjukvårdsberedning vill enligt ett pressmeddelande arbeta för en sjukvård av högsta kvalitet för lidingöborna och länets övriga innevånare:
– Sjukvårdsfrågorna kommer att stå i centrum i årets val till landstinget. Cancervården är prioriterad så att fler patienter har möjlighet att få den absolut yttersta kvaliteten i behandlingen. Vi vill korta köerna till akutmottagningarna och öppna fler närakuter så vården kommer närmare människorna. Mer pengar behövs till förlossningsvården. Vi har därför skjutit till pengar till en speciallönesatsning för barnmorskor och andra specialistsjuksköterskor. Äldre med olika sjukdomar måste få en vård av högsta kvalitet, säger Kent Ivarsson.

Den andra stora frågan i landstinget är trafikfrågorna. Klimatpåverkan från trafiken i Stockholmsregionen behöver minska kraftigt och skyndsamt. Därför behövs politiska beslut som bidrar till att fler kan välja kollektivtrafiken.

– Förutom en bättre kollektivtrafik måste vi bygga ut pendelbåtstrafiken i Stockholms inre vatten som skapar smarta genvägar genom och till Stockholm. Jag vill arbeta för att utveckla pendelbåtstrafiken bland annat från Elfvik, Gåshaga och Dalénum på Lidingö, säger Kent Ivarsson.

Dela Kent Ivarsson toppar landstingslista för Centern

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google