Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 december 2021 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Kent och Rebecka är Lidingöcenterns två toppnamn

måndag 8 januari 2018 16:34

TILL LANDSTINGET. Kent Ivarsson och Rebecka Öberg valdes på Centerpartiets nomineringsstämma i november till Lidingös toppnamn i landstingsvalet. Enligt ett pressmeddelande kommer Kent Ivarsson fokusera på sjukvårds- och äldrefrågor medan Rebecka Öberg vill rikta in sig på trafik- och styrningsfrågor.

Kent Ivarsson och Rebecka Öberg. Foto: CenterpartietKent Ivarsson och Rebecka Öberg. Foto: Centerpartiet

Kent Ivarsson, tidigare gruppledare för Centerpartiet på Lidingö, har i många år arbetat med sjukvårdsfrågor både som förtroendevald men också som tjänsteman i regeringskansliet. Det är i just dessa frågor han kommer profilera sig:
"Vi står inför stora utmaningar när det gäller sjukvården, säger han i pressmeddelandet. ”Jag vill ha en närodlad vård där alla patienter har en fast läkarkontakt och att landstinget ska erbjuda en trygg samt tillgänglig förlossningsvård. Våra äldre är ofta multisjuka och behöver tillgång till äldremottagningar, en utbyggd geriatrik samt vård i sin hemmiljö. Cancervården och vård av folksjukdomar samt psykiatrin ska ha hög kvalitet. Avgörande är att vi har personal som har en bra arbetsmiljö och bra lön.”

Rebecka Öberg, som idag sitter i Lidingös kommunfullmäktige parallellt med studier i offentlig förvaltning och upphandling, berättar varför hon kandiderar:
”Jag vill sprida den närodlade politiken och vill göra Stockholms läns landsting mer transparent och bättre på att kommunicera med invånare om frågor som rör dem själva, till exempel i fråga om vad man tänker göra med Lidingös tomma spårvagnsdepå, om hur mycket av skattemedlen som används till Stockholms läns landstings upphandlingsböter, och om hur mycket landstingets stödstrumpor bör kosta.”

Dela Kent och Rebecka är Lidingöcenterns två toppnamn

Kommentarer

Lars Weinehall 2018-01-10 17:12

Vilken bra nominering! Ni är kompetenta, engagerade och kloka. Håller med B Ingemar: Grattis Lidingö och lycka till i valarbetet!

Kent Ivarsson 2018-01-10 14:35

Tack Birgitta för din fråga om husläkarjour på Lidingö! Vi jobbar aktivt för att husläkarmottagningarna ska ha en större roll som navet i primärvården. I detta ingår att få fler husläkarjourer med öppettider kvällar och helger. Från och med 2018 har vi höjt ersättningen för att bedriva husläkarjourer med drygt 30 procent per listad patient. Detta är ett erbjudande till husläkarna att bedriva jourverksamhet. Dessutom öppnar vi tio nya Närakuter under 2017 och 2018 med öppet dagtid, kvällar och helger. Alla närakuter har fullständig utrustning med samma resurser att omhändertaga patienter med akuta sjukdomstillstånd. Närakuten Haga vid Karolinska var först ut 2017. Danderyds Närakut öppnar i februari 2018.

b ingemar nilsson 2018-01-09 18:35

Bra val - grattis C i Lidingö. Och lycka till!

Brigitta Thoors 2018-01-08 18:41

Hej!
Jag hoppas att ni jobbar för att vi ska få en husläkarjour på kvällar och helger på Lidingö eller i dess närhet. Som det är nu så är det långt att åka till Husläkarjouren i Täby, särskilt om man inte har bil och måste åka kommunalt. Akuten på Danderyds sjukhus ska man ju inte belasta med mindre allvarliga åkommor.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google