Väder Lidingö

Lidingö torsdag 20 februari 2020 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Klart idag: SjöVägen fortsätter

tisdag 21 februari 2012 22:25

Trafiknämnden i Stockholms läns landsting beslutade i dag tisdag att pendelbåtstrafiken mellan Nybrokajen-Nacka Strand-Lidingö-Frihamnen i ett första skede ska fortsätta till utgången av 2013.

– Äntligen får pendelbåtstrafiken mer långsiktiga förutsättningar att utvecklas, säger Michael Stjernström (KD) gruppledare Trafiknämnden, efter dagens beslut.

– SL ska nu snabbutreda om det finns möjligheter till att förlänga pilotprojektet SjöVägen eller om den aktuella pendelbåtstrafiken behöver upphandlas. SL:s medverkan är spännande då det sker med dialog och genom medfinansiering från näringsliv och kommuner. Det är positivt med kollektivtrafik på Stockholms inre vattenvägar. Det bidrar till att öka Stockholmsregionens attraktionskraft. Kollektivtrafik på vatten är ett viktigt komplement till landburen kollektivtrafik, säger Michael Stjernström.

– I beslutet får SL även i uppdrag att se över hur pendelbåtstrafik kan avlasta bussterminalen vid Slussen under ombyggnationen samt om det finns förbindelser som är lämpliga för en snabba och effektiva pendelbåtstrafik. Inom 10 år vill vi Kristdemokrater att Stockholm ska utveckla ett nät av pendelbåtstrafik.

– Under de fem första veckorna i år ökade trafiken på vardagar med 49 procent, jämfört med 2011, säger Anders Rörby, projektledare för SjöVägen. Det visar vilken potential som finns i pendelbåtstrafiken.

Lidingö stad kommer nu att bidra med 150 000 kronor till projektet enligt tidigare besked, se Lidingösidan den 10 februari 2012.

Lidingösidan har i tidigare artiklar skrivit om SjöVägen, se t.ex. Lidingösidan den 19 januari 2012.”:http://lidingosidan.se/politik/4286/pendelbatslinjen-till-lidingoe-mot-saekrare-hamn

Dela Klart idag: SjöVägen fortsätter

Kommentarer

janne 2012-02-23 12:52

Nu håller vi tummarna för en miljöanpassad båt/Janne

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google