Väder Lidingö

Lidingö lördag 1 april 2023 v. 13

Senaste kommentaren - Se fler

Konduktörerna kvar på Lidingöbanan

fredag 17 mars 2017 14:50

AVTALET GÄLLER TILL 2022. Igår skrev Dagens Nyheter att försöket med att låta passagerarna på Tvärbanan och Nockebybanan själva stämpla sina biljetter före påstigningen, eftersom det inte längre finns konduktörer på spårvagnarna, är ett lyckat försök. Nu vill den borgerliga majoriteten i landstinget gå vidare och ta bort alla konduktörer, utom för Spårväg City, alltså linje 7.
- Trygghet i kollektivtrafiken kräver närvaro av människor, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

Konduktörerna ska vara kvar på Lidingöbanan, säger SS:s VD Magnus Braxell. ArkivbildKonduktörerna ska vara kvar på Lidingöbanan, säger SS:s VD Magnus Braxell. Arkivbild
Lidingösidan har frågat Stockholms Spårvägar, som driver Lidingöbanan, om deras uppfattning. Lidingöbanan är formellt klassad som spårväg sedan ett antal år (alltså inte som järnväg som det står i DN-artikeln 16 mars) och av det skälet behöver man inte ha extra säkerhetspersonal ombord, som Saltsjöbanan och Roslagsbanan som båda är klassade som järnvägar. Man hänvisar även till DN:s artikel idag.

I en artikel i DN idag den 17 mars utvecklar Stockholms Spårvägars VD Magnus Braxell sin syn på konduktörerna på Lidingöbanan.
– Att ha konduktörer är en bra metod att visera biljetter. Vi får trygga och städade miljöer på köpet. Och konduktörer betyder mycket för att ge service åt våra resenärer, säger Magnus Braxell i DN-artikeln och betonar att det i avtalet med landstinget, som gäller till 2022, står att spårvagnarna ska ha konduktörer.

Dela Konduktörerna kvar på Lidingöbanan

Kommentarer

Sven Odqvist 2017-05-03 10:03

Konduktörerna på Lidingöbanan gör ett mycket bra jobb och bidrar till ordningen ombord och säkerheten i vagnarna! Dessutom bidrar de till en vänlig stämning på tåget, som skiljer sig markant mot T-banan! .... Men så skiljer sig ju publiken i hög grad också emot den senare!

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google