Väder Lidingö

Lidingö torsdag 23 januari 2020 v. 04

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Konsumentminister Per Bolund (MP) på Lidingö

onsdag 14 juni 2017 11:48

LAGADE MAT. I går besökte konsumentminister Per Bolund (MP) Lidingö för att diskutera regeringens strategi för hållbar konsumtion med lidingöborna. Men först gjorde han ett besök hos företaget Småkockarna i Torsvik och fick då möjlighet att laga vegetarisk blomkåls- och champignonpizza tillsammans med barn och deras föräldrar.

Per Bolund fick goda råd av Småkockarnas grundare Madeleine Morne när han arbetade i köket.Per Bolund fick goda råd av Småkockarnas grundare Madeleine Morne när han arbetade i köket. Hedda hjälpte Per Bolund i köket för att skapa läckerheterna.Hedda hjälpte Per Bolund i köket för att skapa läckerheterna. På med paprikan och så skjuts in i ugnen...På med paprikan och så skjuts in i ugnen...

Ministern, som själv på 90-talet jobbade två år som kock på restaurang Pepparn på Torsgatan i Stockholm, träffade Småkockarnas grundare Madeleine Morne och pratade förutsättningar för företagande på Lidingö.

Under en afterwork på Brasserie Jernet i Lidingö centrum kom miljöpartister, representanter från Lidingös företagarföreningar och allmänhet för att prata med Per Bolund om regeringens strategi för hållbar konsumtion.

Begreppet ”nudging” introducerades för publiken. Det handlar om att försiktigt leda människor i rätt riktning snarare än att använda piska och morot. Per Bolund talade om att förenkla informationen till konsumenterna och att han ser positivt på en framtid där det exempelvis finns vägledning i form av koldioxidmärkning. Begreppet "miljövänligt" kan då bli det nya standardalternativet i affärer.

Länk till regeringens sida om hållbar konsumtion.

- Jo, jag lagar även maten hemma. Allt mer vegetariskt och så fisk som är MSC-märkt, sa Per Bolund.- Jo, jag lagar även maten hemma. Allt mer vegetariskt och så fisk som är MSC-märkt, sa Per Bolund.

Dela Konsumentminister Per Bolund (MP) på Lidingö

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google