Väder Lidingö

Lidingö torsdag 23 maj 2024 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

Kottlasjöns Vänner: Tack för ett klokt beslut

söndag 14 maj 2017 16:20

RESTAURERING. Kottlasjöns Vänner vill tacka samtliga partier som på Teknik- och fastighetsnämndens sammanträde den 10 maj röstade ja till att restaurera Kottlasjön nu i sommar. Enligt den information vi har röstade alla partier JA till detta!

Äntligen kan vi se fram emot att vattenkvaliteten nu blir bra igen, och därmed många härliga badsomrar framöver.

Vi i Kottlasjöns Vänner har kämpat för det här i tio år nu, och vi har även sett hur andra kommuner runt om i länet restaurerat sina övergödda sjöar. Den metod som man valt att restaurera Kottlasjön med är den metod som haft bäst resultat i länet, och som även använts nu under så pass lång tid att vi kan känna oss fullt trygga med den.

Kottlasjön före restaurering. Foto: Jan-Erik NowackiKottlasjön före restaurering. Foto: Jan-Erik Nowacki Flatensjön efter restaurering. Foto: Jan-Erik NowackiFlatensjön efter restaurering. Foto: Jan-Erik Nowacki

De bifogade bilderna visar sjön Flaten, som restaurerats med denna metod, och Kottlasjön före restaureringen. Dessa bilder talar för sig själv, anser vi.

I en tid när politiker blivit världsmästare på att säga att man ska "göra något", istället för att säga att man "lösa problemet", är vi oerhört glada över detta beslut att restaurera Kottlasjön och dessutom faktiskt med den metod som erfarenhetsmässigt har tveklöst bäst förutsättningar att just "lösa problemet".

Styrelsen i Kottlasjöns Vänner

Dela Kottlasjöns Vänner: Tack för ett klokt beslut

Kommentarer

Anna Englund 2017-05-18 09:34

Hej!

Bra kämpat. Jag är jätteintresserad av att veta HUR de ska jobba med Kottlasjön.

TIdsperspektiv?
Risker?
Vad finns i sjön;-) ?

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google