Väder Lidingö

Lidingö tisdag 21 mars 2023 v. 12

Senaste kommentaren - Se fler

Kvinnor och barn prioriteras i V:s budgetförslag

fredag 26 oktober 2012 12:05

Vänsterpartiet har under denna mandatperiod ingen representation i kommunfullmäktige på Lidingö. Men partiet fortsätter att lägga fram budgetförslag för ön. I årets budget prioriteras kvinnors och barns situation i kommunen.
– Vi har under de senaste åren valt att publicera budgetförslag med specifika inriktningar. I år lyfter vi de feministiska frågorna, säger Ida Luther Näsholm som är ordförande för Vänsterpartiet Lidingö. Se hela Vänsterpartiets budgetförslag på denna länk.

Dela Kvinnor och barn prioriteras i V:s budgetförslag

Kommentarer

Pelle 2 2012-10-31 19:38

Det är dessvärre inte bara v på Lidingö som drar all män över en kam utan deras kära moderparti
(med betoning på moder) visar vägen för sitt
lokala parti på Lidingö. Här kommer ett axplock
från deras partiprogram:
“Vi lever i ett samhälle som bärs upp av en maktstruktur grundad på kön: patriarkatet. Det är ett system som innebär mäns kontroll över kvinnors liv. Detta system överordnar män och underordnar kvinnor både samhälleligt och privat.”

“Män som grupp utövar makt genom kontroll av kvinnors sexualitet och arbete både i familj och samhälle.”

“Patriarkatet ger gruppen män makt över gruppen kvinnor och ger män fördelar som de inte frivilligt avstår från. När kvinnor ställer krav på ändrade maktförhållanden blir de ett hot mot mäns makt.”
Detta är bara några punkter i deras program men det visar väl vilken trevlig syn de har på män och manlighet.

Bo Grahn 2012-10-31 16:33

Jag är inte feminist men en sak vet jag om begreppet och det är att det även omfattar män. Feminismen utgår ju ifrån att det är män som generaliserad grupp som är orsaken till kvinnor och barns lidande. Att man då undantar männen i sin feministiska politik är faktiskt en avvikelse från tex vad Gudrun Schyman brukar stå för, V:s tidigare partiledare. Nu har alltså V på Lidingö inte bara dragit alla män över en kam utan nu har man osynliggjort dom. Snacka om härskarteknik!

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google