Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

L: Vi ber om ursäkt

torsdag 6 december 2018 13:34

Liberalerna hade igår kväll ett medlemsmöte för utse partiets företrädare i nämnder, styrelser och utskott. Vid mötet beslutade medlemmarna att kommentera arvodesfrågan och förtroendet för Amelie Tarschys Ingre. Beslutet var enhälligt.

Liberalerna vill uttala sitt enhälliga stöd för Amelie Tarschys Ingre, som förtjänstfullt har företrätt de beslut som föreningens medlemsmöten fattat. Igår valdes Amelie enhälligt av föreningsmötet till Liberalernas kommunalråd.

Efter valet förlorade trepartikoalitionen M, LP och KD sin majoritet i kommunfullmäktige. I majoritetsförhandlingarna som följde, företräddes Liberalerna av fyra personer. Majoritetsförhandlingarna hade utgångspunkt i ett förslag till majoritetsöverenskommelse där bl.a. den nya arvoderingsmodellen fanns med. Föreningens medlemmar, inklusive förhandlingsdelegationen, var kritiska mot nivån på arvodeshöjningarna och gav förhandlingsdelegationen uppdraget att påverka den delen av överenskommelsen.

Förhandlingsresultatet blev ett majoritetsprogam med klara liberala inslag, men förslaget till ny arvodering kvarstod.

Liberalerna är ett parti som hedrar ingångna överenskommelser. Vi tar ansvar för dessa. Vi kan också erkänna när de blir fel.

Vi vill härmed uttrycka vår uppriktiga ursäkt för det förslag som vi, tillsammans med övriga majoritetspartier, presenterat för lidingöborna. Liberalerna välkomnar att det nu ges tillfälle att tillsammans med övriga partier i kommunfullmäktige forma en ny arvoderingsmodell.

För medlemsmötet
Nancy Mattsson, Föreningsordförande

Dela L: Vi ber om ursäkt

Kommentarer

Göran Tegnér (L); ledamot i kommunfullmäktige och i Teknik- och fastighetsnämnden 2018-12-20 13:32

Svar till Christian Jonsson:

Din fråga är berättigad. I majoritetsöverenskommelsen ingår avsnittet ”byggpolitik och närmiljö”. Under mandatperioden kommer fokus ligga på att utveckla och bygga i Centrum, i Högsätra och i Rudboda. Dessutom ska vi bygga ett nytt trygghetsboende, Tor 2, i Lidingö centrum. Det är stora viktiga projekt som kommet att ta mycket tid och engagemang och utveckla Lidingö positivt.

Anders Wigert 2018-12-13 18:36

De fyras "gäng" ! Mandatperioden har just starat hur skall framtiden bli? Nya ursäkter för dåliga beslut? Jag ger er gärna lönelyftet vilket skulle innebära bättre beslut..då borde ni avgå det är ett bra beslut.
Anders Wigert.

Patrick Eidenstam 2018-12-11 12:58

Jag håller med de tidigare talarna om att förtroendet är förbrukat ens innan arbetet börjat. Det är sorgligt att Lidingö hittas under alla stolligheter under senare år. Cykelbanor, brist på utbildningsplatser m.fl. Nu senast politiker som höjer egna arvoden som första "insats" för medborgarna. Förtroendevalda. Sug på det ordet en stund. Och Nej Daniel. Jag ser inte att ni försöker komma rätt. Men jag förstår att det svider i kinderna när man blivit påkommen med fingrarna i syltburken. Men inte av skam utan av harmen av att ha blivit upptäckt.

Robert Hallenborg 2018-12-10 19:11

Det finns en sanning som följer oss för evigt. Det kan ta åratal, eller årtionden att bygga upp ett förtroende. Och sekunder att förstöra det. Ursäkter leder inte framåt, ge oss nya namn med oförbrukat förtroende. Jag lider med alla de politiker som arbetat för att skapa förtroende, som nu står avklädda.

Marie Bohlin 2018-12-07 10:13

Tyvärr är förtroendet för de styrande politikerna redan kört i botten. Att be om utsäkt är knappast att leda. En ledare överför kraft ljus och värme. Och framförallt tänker en ledare efter före. Ni har fått ett förtroendeupodrag. Det innebär att ni fick ett förtroende. Ett förtroende som ni missbrukat å det grövsta. Det förtroendet kommer det att ta tid att återfå. Att bara be om ursäkt räcker inte. Ni måste göra en ursäkt. Att sänka nuvarande arvoden är ett första steg. Sen måste ni jobba med att tänka efter före. Annars kommer min röst att läggas utanför de 4as gäng om 4 år.

Christian Jonsson 2018-12-06 23:20

Vad händer nu med bostadsbyggandet på ön som L agerade så kraftfullt för i opposition? Då ex att allmännyttans tillgångar enbart ska användas för byggande o då inte minst hyresrätter för unga - vilken bostadspolitik nu då L ingår i kommunstyret?

Gabor Sebastiani 2018-12-06 21:57

Tack Nancy!

Det är ett gott ledarskap att ta upp en känslig fråga och peta i ett färskt sår. Det gör ont och kräver både energi och mod.

Det positiva är att man gemensamt reflekterar och kommer till insikter. Jag tror att ni är ett bättre och starkare parti efter det jobbiga mötet än ni var innan.

Jag hoppas att de andra partiföreningarna har samma mod.

Vänliga hälsningar
Gabor Sebastiani

Niklas Johannesson 2018-12-06 21:32

Startar man sin period med att det första man gör skruva upp sin egen ersättning, helt utan att påvisat resultat, är man oförmögen att styra denna kommun. Avgå alla tack, alt visa handlingskraft och sänk ersättningarna till nivåer under de ingående.

Marianne Forsberg 2018-12-06 20:46

Det Lidingö behöver är en OMSTART. Därav måste alla i de "Fyras gäng" avgå. Förtroendet är redan förbrukat. Sent att komma med en ursäkt, som bara är ett ord. Jag vill se handling.

Anders Wennberg 2018-12-06 19:43

Hej Nancy,

Ursäkten kan godtas förutsatt att L kan bekräfta att det inom majoritetens kommunalråd inte finns några planer på at igen försöka få igenom dessa stora löneökningar. Inga trix att tex på pappret köra oförändrad lön men lägga till nya arvoden på sidan. Står L fullt ut på skattebetlarnas sida framöver i denna fråga?

Anders

Anders Odéen 2018-12-06 16:00

Ursäkten godtas om ni verkar för att Lidingö får ett kommunalråd (oavsett partifärg). Framför allt för att spara pengar, men också för att det räcker gott och väl.

Valentin Bart 2018-12-06 14:33

Ursäkten godtas. ;-)

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google