Väder Lidingö

Lidingö onsdag 8 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Lägst sommarlön på Lidingö

lördag 28 juli 2012 17:35

På Lidingö får de 30 ungdomar som har sommarjobb via Lidingö stad mellan 50 och 70 kronor i timmen. Det framgår av en sammanställning som DN gjort. 50 kronor i timmen är den lägsta lönen i länet för dem som är 15 år. Lidingös totala kostnad för sommarjobben 150 000 kronor.

Liksom förra året ordnar inte Lidingö stad i år några särskilda sommarjobb för ungdomar. De 30 jobben som ändå fanns har enbart erbjudits särskilt behövande ungdomar.

I mars intervjuades kommunalrådet Paul Lindquist (M) om sommarjobben i radions P1-morgon. Han sa då bl.a. att tanken är att unga i första hand ska lära sig söka riktiga jobb, gå på intervjuer och skriva CV för komma ut i det riktiga arbetslivet. “Det är bra om de lärt sig simma” innan de kommer i en situation där de ska söka fasta jobb, sa Lindquist.

Enligt DN:s sammanställning har ungdomar i länet erbjudits arbeten inom lokalvård, storkök, äldreomsorg, parkförvaltning, kulturverksamhet. Några ungdomar har arbetat som gatuartister, bloggare och fåraherdar.

Länk till DN:s artikel.

Dela Lägst sommarlön på Lidingö

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google