Väder Lidingö

Lidingö lördag 1 april 2023 v. 13

Senaste kommentaren - Se fler

Länsstyrelsen vill rensa upp bland myterna

onsdag 15 februari 2017 07:02

LIDINGÖS KVOT 1,58%. Länsstyrelsen i Stockholm har surnat till på alla påståenden och myter om bostadsbyggandet i länet. Det sägs att "kommunerna inte tar sitt ansvar, att länsstyrelsen sätter käppar i hjulen och att länets utveckling är hotad". Sanningen är att gör man en genomgång av samtliga detaljplaner som inkommit till länsstyrelsen under 2016 ser man att 53 848 bostäder är i planeringsfasen. Det är visserligen något färre än rekordåret 2015 men en kraftig ökning jämfört med 2014 som i sin tur var mer än en fördubbling jämfört med 2013.

Illustration: Länsstyrelsen i StockholmIllustration: Länsstyrelsen i Stockholm

Den verkliga bilden av länet idag är, sett över de senaste fyra åren, att kommunerna i länet tagit fram planer för nästan 170 000 bostäder. Detta i kombination med att det faktiska bostadsbyggandet också har ökat.

Under 2016 hade Lidingö 740 lägenheter i planeringsfasen plus 2 småhus. Däremot inga lägenheter för studenter eller vård- och äldreboenden. Lidingös kvot av folkmängden låg därmed på 1,58 %. Lägre kvot hade Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Södertälje, Upplands Väsby, Värmdö och Österåker. Däremot är Lidingös kvot bland de lägsta om man ser på "antal bostäder i detaljplaner 2012 - 2016". Lidingös totalsiffra är här 883 (835 lägenheter, 2 småhus och 46 studentlägenheter).

Dela Länsstyrelsen vill rensa upp bland myterna

Kommentarer

Ulrika Levihn 2017-02-15 12:24

Lägg därtill att VD´n för Svenska Kraftnät skrivit ett brev till politiker att matningen till Stockholm inte kommer räcka förrän den byggts ut, ifall byggplanerna trappas upp nu. Energi måste vi ha.
Samt att vi inte bygger skyddsrum, trots att läget blir alltmer kritiskt.
Vilka står utanför skyddsrummen om det händer något, och kan tänka sig vara utan energi? Inte jag ifall, bättre att vi sansar oss lite.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google