Väder Lidingö

Lidingö onsdag 28 oktober 2020 v. 44

Senaste kommentaren - Se fler

Jennie Lindahl 9 okt 08:17 om Finns det endast 57 hjärtstartare på Lidingö?

Lidingö: 54 kronor i månaden till politik

torsdag 15 september 2016 17:48

30 000 KRONOR I MÅNADSLÖN. Nu kan alla som vill se hur deras kommunala skattepengar fördelas, genom några enkla knapptryck. Hur mycket av lönen går till skolan, till vården, till kulturen för den som t.ex. har 30 000 kronor i månadslön?

Kommunalskatten vid 30 000 kronor per månad. Klicka på länken här nedan.Kommunalskatten vid 30 000 kronor per månad. Klicka på länken här nedan.

Skattekollen är ett digitalt verktyg som räknar ut precis hur dina kommunala skattepengar fördelas på de olika förvaltningarna. Gå till www.lidingo.se/skattekollen, fyll i månadslönen och se hela fördelningen, inklusive det som går till det kommunala utjämningssystemet.

Dela Lidingö: 54 kronor i månaden till politik

Kommentarer

Madeleine Helleday 2016-09-22 09:14

I anslutning till Lidingösidans artikel om Skattekollen, ett nytt digitalt verktyg på stadens webbplats, ställs en direkt fråga om stadens kostnader för verktyget. För att vara säker på att få svar på frågor är det alltid bäst att ställa dem direkt på stadens webb eller Facebook-sida. Då säkerställs att frågan besvaras snabbt och på ett korrekt sätt. Det hindrar i det här fallet inte att frågan får sitt svar.

Tanken med den nya tjänsten är att bidra till ökad insyn och därmed kanske också ett ökat intresse för kommunalpolitiken. I stället för att bara presentera siffror över vad en medelinkomsttagare betalar i kommunalskatt kan varje Lidingöbo nu fylla i sin månadslön och få besked direkt i kronor hur mycket de betalar i kommunalskatt och vart pengarna går.

Vi kommer att följa upp hur mycket tjänsten används och utvärdera resultatet. Om den blir välanvänd kan de 10 000 kronor som tjänsten kostar per år vara väl använda pengar.

Madeleine Helleday
Kommunikationschef Lidingö stad

Anders Håkansson (S) 2016-09-15 18:22

Hur mycket betalar staden till företaget bakom skattekollen.se för tjänsten?
Kan inte stadens egna ekonomer eller någon i det stora konsult och servicekontoret tala om vart skattemedlen går.
Behöver vi lägga det på en privat aktör?
Spara eller slösa?

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google