Väder Lidingö

Lidingö torsdag 20 februari 2020 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Lidingö ger 150 000 kronor i bidrag till SjöVägen

fredag 10 februari 2012 00:01

Projektet SjöVägen, som trafikerar Larsbergs brygga på rutten Nybroplan – Nacka – Lidingö – Frihamnen, får fortsatt stöd från Lidingö stad. Förutsättningen är dock att Landstingets trafiknämnd på sitt nästa möte den 21 februari beslutar att projektet fortsätter åtminstone under hela 2012.

Trafiknämnden lyfte ut ärendet om SjöVägen vid sitt möte den 25 januari. Nu kommer ärendet upp igen och blir beslutet positivt kommer Lidingö att bidra med 150 000 kronor. Under 2011 betalade Lidingö stad 50 000 kronor.

Lidingös beslut tas av kommunstyrelsen den 5 mars, och då vet man hur beslutet blev i trafiknämnden. Kommunstyrelsen har dessutom givit stadsledningskontoret i uppdrag att utreda frågan om fortsatt ekonomiskt stöd, med tanke på att båtlinjen även skulle kunna trafikera Fjäderholmarna. Fjäderholmarna, som tillhör Lidingö, kan bara nås via båtlinjer som går från Stockholm, om man inte åker privat båt.

Största finansiär för SjöVägen är landstinget/SL som står för ungefär 55 procent av kostnaderna. Fram till augusti förra året låg totalsumman på 9,1 miljoner. Vasakronan, som ägare till Nacka Strand, har varit ansvariga för hela Projekt SjöVägen, och även stått för en betydande del av den övriga finansieringen.

Nacka Strand är nu, per den 31 januari, sålt till The Carlyle Group och förvaltningen utförs av företaget TAM Asset Management. Den person hos Vasakronan som drivit projektet följer dock inte med till det nya företaget. “De nya ägarna och förvaltningsbolaget är väl införstådda med vikten av Projekt SjöVägen och tills vidare går båtarna som vanligt”, skriver SjöVägen på sin webbsida.

Dela Lidingö ger 150 000 kronor i bidrag till SjöVägen

Kommentarer

Tore Kullgren 2012-02-10 03:18

Om man verkligen vill uppmuntra en entreprenör att bära så många passagerare som möjligt, borde kommunen anpassa bidraget efter antalet påstigningar, i stället för en klumpsumma.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google