Väder Lidingö

Lidingö tisdag 31 januari 2023 v. 05

Senaste kommentaren - Se fler

Lidingö Näringsliv: Vi är positiva till den nya majoritetens inriktning

tisdag 13 november 2018 18:15

Efter att ha läst den nya politiska majoritetens handlingsprogram om LOKALT NÄRINGSLIV, är det positivt att läsa att man vill skapa förutsättningar för näringslivet på ön att växa. God kommunal service är oerhört viktigt för våra mellanstora och stora företag som behöver olika typer av tillstånd. Idag är det en av de största bristerna på grund av krångliga processer och långa svarstider.

Det andra som är positivt är att den nya majoriteten vill satsa på bra kommunikationer - vi vill påminna om att i politikerdebatten som näringslivet arrangerade den 22 maj, med samtliga partier närvarande, enades vi om att tillsammans arbeta för Lidingöbanan till Lidingö Centrum, en ringlinje som förbinder norra och södra ön samt att få bort trängselskatten för att komma till Ropstens tunnelbanestation. Parkering - en fråga som berör hela Lidingö, måste också utvecklas.

Att den kommunala verksamheten ska fortsätta att konkurrensutsättas är helt i vår linje och är idag inte ett av de största problemen.

Goda förutsättningar för närservice i Högsätra, Rudboda och Lidingö Centrum är mycket bra och efterlängtat, men vi ser att det finns andra närcentra som också skulle behöva lite enklare stöd, som t.ex. fler parkeringsplatser, bättre belysning, skyltning, etc.

Punkterna om företagslokaler i Lidingö Centrum och Högsätra är bra då det ger ett levande samhälle, det gäller dock att noga analysera vilken typ av lokaler som behövs. Idag står fler företagslokaler tomma, även om det börjar fyllas på, tack vare rådande högkonjunktur och trycket i Stockholm.

Det som verkligen behövs mycket av är s.k. "Modullokaler" på 40 - 70 kvm, med ett garage och arbetsyta i bottenvåning och ett litet kontor baktill eller i övervåning. Det finns en enorm efterfrågan på dessa typer av lokaler som passar utmärkt i områden som Stockby och vi ser också att majoriteten vill se över Stockby industriområde, ett område som har behov av att vidareutvecklas, eftersom företagen växer.

Som vi sade inledningsvis är vi positiva till att majoriteten vill skapa förutsättningar för näringslivet att växa och just nu håller Lidingö Näringsliv på med en stor "Nuläges- och behovsanalys" för hela näringslivets tillväxt på ön och när den är klar, i slutet av denna månad, ser vi fram emot en dialog där vi tillsammans med politiker och stadens tjänstemän lägger mål och aktiviteter för den kommande mandatperioden. Vi har ju gemensamt slagit fast i den nya Näringslivspolicyn att vi ska ligga på plats 8 i Svenskt Näringslivs ranking och idag är vi på plats 66 - så vi har en betydande gemensam resa att göra, som vi ser fram emot!

Lidingö Näringsliv genom Katarina Palmstiena, ordförande

Dela Lidingö Näringsliv: Vi är positiva till den nya majoritetens inriktning

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google