Väder Lidingö

Lidingö lördag 8 augusti 2020 v. 32

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Lidingöcentern: Bygg ny simhall för alla åldrar

torsdag 23 maj 2013 22:35

Centerpartiet vill att det byggs ett attraktivt och välkomnande familjebad för alla åldrar och årstider på Lidingö.
– Många Lidingöbor saknar en ordentlig simhall som inbjuder till regelbunden motion året runt och i alla väder, säger Ann Hedman, ledamot i kultur- och fritidsnämnden.

Men Centerpartiet vill inte bygga något överambitiöst äventyrsbad, utan fokus ska ligga på att lära små barn simma på ett säkert sätt och att få ungdomar engagerade i simningen som idrott. Gångsätrabadet är idag inte godkänt för större tävlingar vilket begränsar IFK Lidingö Simklubbs verksamhet. Därför vill Centern att det byggs en modern simhall som uppfyller de formella kraven på exempelvis antal banor och bredd vilket kan ge simklubben en efterlängtad möjlighet att expandera verksamheten.

Idag är det är trångt och inte särskilt inspirerande i badet. Den som vill simma i lugn och stilla miljö har bara begränsade tider då det inte pågår lek och träning. Gångsätra räcker helt enkelt inte till för framtiden.

– Den nya simhallen skulle kunna placeras vid Gångsätra, som ligger mitt i
Lidingös mest tätbefolkade område. Samtidigt vore det intressant om staden kunde undersöka en alternativ placering närmre Lidingöbron för att kunna locka besökare också från Norra Djurgårdsstaden, säger Kent Ivarsson, oppositionsråd för Centerpartiet.

Partiet vill även behålla Breviksbadet och rusta upp övriga utomhusbad exempelvis vid Fågelöudde, Sticklinge och Kottlasjön.

Den totala investeringen för ny simhall och för nödvändig uppgradering av Breviksbadet begränsas till 200 miljoner kronor, 20 miljoner till Breviksbadets vattenrening och 180 miljoner, från Lidingöhems kassa, till en ny simhall.

– I Tyresö har man byggt en simhall motsvarande Lidingös behov till en kostnad av cirka 165 miljoner kronor, säger Kent Ivarsson. Vi måste vara pragmatiska och sätta en gräns för hur mycket projektet får kosta. Vi vill också få till stånd en bred politisk förankring av denna vision.

Kommunalrådet Paul Lindquist (M) säger i en kommentar:
– Vi välkomnar Centerpartiets initiativ till att ha en bred dialog om möjligheterna att bygga en ny simhall på Lidingö. Inom ramen för Centrum-Torsvik-projektet kan det mycket väl finnas såväl en bra placering som ett ekonomiskt utrymme för en sådan satsning. Jag avser därför att efter sommaren, när samrådet är genomfört, bjuda in partierna till överläggningar i denna fråga.

Dela Lidingöcentern: Bygg ny simhall för alla åldrar

Kommentarer

cristina 2013-05-28 22:14

Anders U, ett helt fantastiskt förslag, där vill jag simma!!

Robert 2013-05-28 21:51

Anders, gör vi inte redan det mitt i detta röstfiske? ;)

ANDERS ULFVARSON 2013-05-28 20:45

Lägg ihop en av simhallarna med det planerade akvariet (hur långt har planeringen gått?) Ha en glasvägg (akryl) emellan bassängerna. Det vore häftigt att simma bland hajar…

Robert 2013-05-24 17:59

Det märks att valåret 2014 närmar sig med stormsteg och att det börjar slängas ut köttben till väljarna.

Jan Sjöström 2013-05-24 12:57

Som simklubb på Lidingö är vi tacksamma för att debatten om ny simhall äntligen har kommit igång. Nyttan för alla invånare på “Hälsans ö” är klockren och vi har möjlighet i framtiden att säga JA till ett barn som vill träna simning istället för att som idag ställa barnet i kö p.g.a. för liten simhall.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google