Väder Lidingö

Lidingö fredag 29 september 2023 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Majoriteten: "Vi drar tillbaka förslaget om höjda arvoden"

lördag 1 december 2018 15:06

”Vi kommer att dra tillbaka förslaget om arvoden för förtroendevalda som debatterats hårt de senaste dagarna. Helheten var inte tillräckligt genomtänkt och det blev inte bra. Men det behövs fortfarande en översyn av arvodena och vi kommer därför att bjuda in oppositionen till en sådan diskussion. Ambitionen är att fatta ett beslut i kommunfullmäktige i början av 2019.”

Det skriver nu på lördagseftermiddagen Daniel Källenfors (M), Birgitta Sköld (LP), Amelie Tarschys Ingre (L) och Carl-Johan Schiller (KD) i ett gemensamt uttalande angående de hårt kritiserade arvodesförändringarna som sedan i söndags debatterats av många lidingöbor på bl.a. Lidingösidan.

Dela Majoriteten: "Vi drar tillbaka förslaget om höjda arvoden"

Kommentarer

Erik Ruben 2018-12-03 20:12

Bra att man tar tillbaks, och är redo att förlåta, är det inte bättre att ni avgår, och låter nya personer styra, då era partier kan återuppbygga förtroendet för er, då ni 4 har ert förtroende väldigt skadat. Tänker för era partiers bästa, då jag tror ni har en god tanke med ert styre, men det här var kraftigt feltramp

Anders Nilsson 2018-12-03 20:09

Hur fungerar detta! Om dessa lönenivåer skulle införas så skulle ni politiker vara väldigt överbetalade, samtidigt alla inte har det så bra, ni skulle då tjäna mer än flera ministrar och ledare i flera länder, att ens frågan kom upp!! Har röstat på Moderaterna och Liberalerna, men nästa val blir det inte något av partierna som idag är med i majoriteten!!!

Anna Erséus 2018-12-03 16:07

Efter denna dunderblunder och sedan dumhetsförklaring av sig själva återstår att se vilka ANDRA NYA personer de fyra partierna i ledning av kommunen föreslår till kommunalråd. Det finns duktigt folk. Byte alltså, då de fyra berörda politikerna kokt/stekt sig själva politiskt sett och själva sett till att förlora förtroende från väljare och andra. Vilka blir förslagna närmaste tiden av ledningpartierna? Vänta ut folkets glömska eller agera snabbt och korrekt?

Henrik Hanner 2018-12-03 13:31

Jag hoppas de 4 kommunalråden skäms lika mycket som jag som gav ett av dessa partier min röst! Löneökningarna under 2018 har uppgått till 2,5% inte 25%!
Ni är fyra kommunalråd så då borde ni snarare dela en lön på 4!

karin wallgren 2018-12-03 09:26

Läste att nyheten om lidingöpolitikers arvoden har stått att läsa även i Hufvudstadsbladet. Där stod att KSO på Lidingö nya lön blir nästan i nivå med Finlands statsminister. Det var då för väl att förslaget togs tillbaka.

Annika Alm 2018-12-02 20:49

Ni var tvungna att dra tillbaka förslaget. Jag tror inte att det skulle ha skett annars. Jag känner inget förtroende alls för kommunpolitiker med så dåligt omdöme och en sådan skamlig girighet. Enligt mitt förmenande bör samtliga avgå med omedelbar verkan!

Suzanne Gottfarb 2018-12-02 15:29

Bra att ni drog tillbaka förslaget om chockhöjda arvoden men att det överhuvdtaget lades fram visar på sådant bristande omdöme att allt förtroende för er som våra valda politiker är förbrukat. Tyvärr. Jag litar inte på et och hoppas på annat politiskt styre på Lidingö om fyra år.

Christer Björklund 2018-12-02 01:09

Bra, det enda möjliga, ja förutom att ompröva
nyttjandekostnaderna för Lö Vallen mm, men
fundera inte för länge...

Anna Eva Lillemor Qvarfordt 2018-12-02 00:25

Tala om att skämmas! Ni borde ha insett medborgarnas förtroende för politiker i samband med flytten av Mötesplats Tor till Stadshuset utan att ha talat med pensionärerna här på ön.
Dessutom att låta ideella organisationer ta hand om Lidingövallen som många unga har glädje av.

Sluta kalla Lidingö - HÄLSANS Ö efter rådande omständigheter. Ni bidrar inte till det!

Ingela Danielsson 2018-12-01 18:57

Bra beslut. Tråkigt att public service inte tog chansen och gjorde en genomgång av hur det ser ut i resten av landet. Finns säkert fler kommuner, landsting/regioner också andra partikonstellationer som höjt arvoden.

Lars Sunden 2018-12-01 17:35

Sent ska syndar’n vakna! Fortsätt att tvätta byken.

Göran Parner 2018-12-01 16:48

"Gör om, gör rätt" Första delen är avklarad. Förtroendet för politikerna har skadats men när det redan har skett så gäller det att göra det bästa möjliga i den uppkomna situationen.

Sven Erik Wånell 2018-12-01 16:21

Klokt av majoriteten att lyssna på all den berättigade kritik som riktas mot förslaget att så kraftigt höja redan mycket höga arvoden. Som vi redan skrivit från Vänsterpartiets sida så har vi en helt annan syn på de förtroendevaldas arvoden och har för vår del för alla förtroendevalda i kommuner, landsting och riksdag satt ett tak vid cirka 38 000 kr före skatt - överstiger ens arvode detta belopp betalar man in överskjutande till partiet. Vi är också glada över att de andra oppositionspartierna också protesterat mot höjningarna och ser fram mot konstruktiva samtal mellan majoritet och opposition.
Jonas Lundgren, gruppledare V och Sven Erik Wånell, V-representant i kommunstyrelsen

Sven Odqvist 2018-12-01 16:01

Jag där ser man! Eftertankens kranka blekhet!
Att vara så snabb med att höja lönerna hämmade
sig! - Framförallt KD borde föregått med ett gott
exempel vad gäller att lönen är moderat!

Sven Odqvist
fd KD

Johan Persson 2018-12-01 15:53

Dubbelt, att vika ner sig bara för att det stormar (SVT mfl drevar från vänster) är svagt. Visst det är väl bra att spara pengar, men skulle negativ budgivning ge bättre politiker?

Jan Schuldt 2018-12-01 15:49

Skäms ni inte ens?? Fy tusan! Hur ska man lära barn och unga om politik och vad som är rätt och fel?
Skäms!!

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google