Väder Lidingö

Lidingö söndag 25 juli 2021 v. 29

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Minst 5 500 kronor i plånboken när hyran är betald

onsdag 30 november 2011 19:24

Vid tisdagens kommunfullmäktigemöte i Lidingö stadshus beslutades att införa ett s.k. förbehållsbelopp från och med årsskiftet, för alla personer som bor i gruppbostad enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Förbehållsbeloppet kan dessutom kombineras med ett kommunalt bostadstillägg för att den som behöver ekonomiskt tillägg för att få tillräckliga medel kvar motsvarande förbehållsbeloppet.

– Det här är en grupp med mycket små ekonomiska marginaler, och beslutet kommer att bidra till en tryggare, mer förutsägbar och mer rättssäker tillvaro för de boende, säger Jessica Nyberg, kommunalråd för Kristdemokraterna och ordförande i äldre- och handikappnämnden.

– När jag tillträdde som ordförande i äldre- och handikappnämnden vid årsskiftet var den här frågan en av de första som jag gjordes uppmärksam på. Jag fick klart för mig att en grupp företrädare och föräldrar kämpat i ganska många år mot de höga hyrorna i vissa av stadens gruppbostäder, men att frågan inte riktigt utretts.

– Funktionshindrade ska beredas lika levnadsvillkor som andra i samma ålder så långt det är möjligt. Det innebär att man inte bara ska ha pengar till kläder, mat, sjukvård och tandvård, utan också till semester, sport- och kulturaktiviteter, biobesök, uteliv etc. Det känns därför tillfredställande att alla boende från och med årsskiftet kommer att få behålla minst 5 500 kronor när hyran är betald, säger Jessica Nyberg.

Läs gärna även Expressens artikel.

Dela Minst 5 500 kronor i plånboken när hyran är betald

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google