Väder Lidingö

Lidingö söndag 13 juni 2021 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Moderat lidingöbo utsedd till ny riksdagsledamot

torsdag 26 april 2012 00:01

Björn Samuelson (M) i rollen som kommunfullmäktiges ordförande. Nu är han även, sedan förra veckan, riksdagsman.

Björn Samuelson (M) i rollen som kommunfullmäktiges ordförande. Nu är han även, sedan förra veckan, riksdagsman.

Kommunfullmäktiges ordförande på Lidingö, Björn Samuelson (M), är sedan förra veckan ersättare i Sveriges riksdag efter att Karin Enström blivit utnämnd till försvarsminister. Formellt går han in som ersättare för den föräldralediga riksdagsledamoten från Åkersberga, Eliza Rozskowska Öberg, och är ersättare till dess att hon återgår i tjänst. Björn Samuelson är f.n. Lidingös enda riksdagsledamot.

– Det är ett mycket hedersamt uppdrag. Jag ska, under min korta sejour här i riksdagen, försöka påverka så mycket jag kan för att bidra till Lidingös bästa, säger Björn Samuelson.

Björn Samuelson kommer främst fokusera på frågor kring arbetsmarknaden. Det är ett intresse som han har med sig från sitt ordinarie arbete och i sin egenskap av professor i arbetsvetenskap vid Luleås tekniska universitet.
– Jag tycker att det är viktigt att alla som vill göra rätt för sig, och har möjlighet, ska kunna göra en insats på arbetsmarknaden. Ett arbete är mer än enbart en lön. Det handlar även om att ingå i en gemenskap och att få utvecklas som människa. Det är vår uppgift som politiker att sätta upp ett ramverk som gör detta möjligt.

Dela Moderat lidingöbo utsedd till ny riksdagsledamot

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google