Väder Lidingö

Lidingö söndag 5 april 2020 v. 14

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Moderaterna: Kända namn kom högt upp

torsdag 28 november 2013 15:55

För några veckor sedan avslutades Moderaternas försöksnominering inför 2014 års val. På Lidingö fick de mest kända namnen flest röster. Resultatet kommer sedan att ingå som en komponent när den lokala nomineringskommittén ställer samman den valsedel, som Moderaternas medlemmar på Lidingö får rösta om i februari.

Resultatet från försöksnomineringen (som tidigare kallades provval) är uppdelat i två listor. Den ena listan visar vilka kandidater som fått flest topplaceringar, den andra visar det sammanlagda antalet markeringar.

Medlemmarna på Lidingö har fått markera minst fem, men högst tio namn på en lista. “Topplistan” visar vilka
visar vilka kandidater som fått flest placeringar på platserna 1 – 3. Flest “topp”-placeringar fick Paul Lindquist, med 42 markeringar. Därefter följde Hans Barje med 32, Anna Rheyneuclaudes Kihlman 28, Björn Samuelson 23, Ida Drougge 22, Carl-Johan Gestrup 21, Anna-Britta Bergman 20 och Kess Simmasgård 19.

På den andra listan, “Totalt antal röster”, återfinns alla ovanstående namn, men med lite andra placeringar. Listan toppas av Anna Rheyneuclaudes Kihlman med 60 markeringar. Efter henne följer Ida Drougge, också med 60, Hans Barje med 58, Paul Lindquist med 51, Carl-Johan Gestrup med 51, Björn Samuelson med 46, Anna-Britta Bergman med 43 och Kess Simmasgård med 42.

23 procent av den moderata föreningens medlemmar på Lidingö deltog i valet, ett valdeltagande som inte avviker från tidigare år.

I början av februari kommer den lokala nomineringskommittén ha gjort en sammanställning över de kandidater som finns till kommunvalet (liksom landstings- och riksdagsvalet) och tagit fram en valsedel. Den interna valsedeln grundas inte enbart på försöksnomineringens resultat utan på ytterligare ett tiotal kriterier. Den 12 februari äger den lokala slutna omröstningen rum på Lidingö.

Dela Moderaterna: Kända namn kom högt upp

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google