Väder Lidingö

Lidingö tisdag 24 november 2020 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Jennie Lindahl 9 okt 08:17 om Finns det endast 57 hjärtstartare på Lidingö?

MP: Öka mottagandet av flyktingar på Lidingö

onsdag 9 september 2015 13:13

Miljöpartiet på Lidingö kommer vid nästa kommunfullmäktigemöte (28 september) lämna en motion i vilken man begär att Lidingö ska öka sitt flyktingmottagande. Nära tolv miljoner syrier, varav hälften barn, är på flykt. Andra delar av Syrien och de närmaste grannländerna har tagit emot de flesta. Turkiet, Libanon, Jordanien, Irak och Egypten har tagit hand om 95 procent av alla som har flytt Syrien.

Miljöpartiet skriver: Vad skulle Raoul Wallenberg ha gjort? Vi bör hedra hans minne och leva i hans anda, även i praktisk handling. I denna speciella, mycket allvarliga situation måste världen, Europa och Lidingö visa en starkare solidaritet med de medmänniskor som ändå har kommit till Sverige. Med anledning av det akuta läget begär vi att Lidingö stad ska ta ett större ansvar.

Därför vill Miljöpartiet att Lidingös kommunstyrelse snarast kompletterar den överenskommelse staden har med länsstyrelsen för perioden till och med 2018, om att öka mottagande av flyktingar och skyddsbehövande, familjer och vuxna, utöver det som redan är avtalat.

Motionen är undertecknad av Arvid Molin, Thomas Bengtsson, Anna Stenson, Patrik Sandström, Erik Wallin och Erik Wernolf.

Dela MP: Öka mottagandet av flyktingar på Lidingö

Kommentarer

Patrik Björklund 2015-09-09 16:36

Lidingö stad skall ta ett lika stort ansvar för flyktingarna som övriga Sverige. Generellt borde vi kunna ta emot fler flyktingar i nöd. Miljöpartiet på Lidingö borde i första hand koncentrera sig på kommunala frågor istället för internationell politik.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google