Väder Lidingö

Lidingö torsdag 20 februari 2020 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

MP: Starkt engagemang för flyktingar

tisdag 1 december 2015 11:59

Vi vill berömma alla volontärer och initiativtagarna till “Refugees Welcome Lidingö” som välkomnat de flyktingar som nått hit. Ni har delat trygghet och visat många, både nya svenskar och lidingöbor, att det finns hopp om framtiden. Det skriver fem medlemmar i Miljöpartiet i nedanstående artikel.

Tusentals lidingöbor har skänkt kläder och annat användbart till människor som har flytt helvetet. En hel månad har flera hundra hjälpts åt att hålla uppsikt, servera mat och diska, städa, tvätta och bädda, lyssna på de vuxna och leka med de yngre, dag som natt, helt ideellt.

“Refugees Welcome Lidingö” har välkomnat de flyktingar som har nått hit. Vi vill berömma alla volontärer och initiativtagarna. Ni har delat trygghet och visat många, både nya svenskar och lidingöbor, att det finns hopp om framtiden. Tack för era outtröttliga insatser som gör Lidingö bättre. Ni visar att samhället är större än det offentliga. Ni har gjort oss stoltare som lidingöbor.

Lidingö stads mottagande av asylsökande har länge varit bra, men i påfallande liten skala. Det ideellt drivna boendet för flyktingar fortsätter som ett så kallat evakueringsboende i kommunal regi. Äntligen har våra majoritetspolitiker tagit på sig att göra lite mer för att ta emot flyktingar. Det är på tiden och behövs just nu som aldrig förr.

Tusentals lidingöbor har redan visat att de som söker en fristad är varmt välkomna hit. Lidingö kan mer.

Thomas Bengtsson, Arvid Molin, Helena Lundberg, Patrik Sandström, Erik Wernolf (MP)

Dela MP: Starkt engagemang för flyktingar

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google