Väder Lidingö

Lidingö söndag 5 april 2020 v. 14

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

MP vill att Lidingö hissar Pride-flaggan nästa år

torsdag 29 augusti 2013 00:21

Miljöpartiet hoppas att regnbågsflaggan från nästa år ska vaja på stadens flaggstänger när Stockholm Pride pågår. Flaggstängerna på bilden står utanför stadshuset.

Miljöpartiet hoppas att regnbågsflaggan från nästa år ska vaja på stadens flaggstänger när Stockholm Pride pågår. Flaggstängerna på bilden står utanför stadshuset.

Miljöpartiet på Lidingö vill att staden, på sina flaggstänger, hissar regnbågsflaggan samtidigt som Stockholm Pride pågår. Flaggningen ska i så fall starta nästa år. Önskemålet ingår i en motion med rubriken “Angående HBTQ-frågor och Pride 2014” som partiet lämnade till Lidingö kommunfullmäktige i måndags.

– Vi vill att Lidingö ”kommer ut” som ett tydligt HBTQ-vänligt samhälle, säger MP-fullmäktigeledamoten Anna Stenson.

I motionen skriver partiet att “ingen ska känna sig diskriminerad eller hotad på grund av sin sexuella läggning, könsidentitet eller sitt könsuttryck”. Man pekar på att Lidingö stad under våren öppnade fritidsgården “Iris” som mötesplats för unga mellan 13 och 25 år, se Lidingösidan 16 april 2013. Gården är öppen för alla som är nyfikna på HBTQ-frågor.

“Lidingö stads hälsoprofil förpliktigar att aktivt stödja arbetet för respekt och tolerans” skriver man och vill att kultur- och fritidsnämnden får i uppdrag att arrangera en seminarieserie på Lidingö, öppen för allmänheten, gärna i samarbete med Stockholm Pride 2014, för att belysa HBTQ-frågor. Man vill också att staden hissar regnbågsflaggan under Stockholm Pride från och med nästa år.

Partiets gruppledare Thomas Bengtsson hoppas att Riksidrottsförbundet, Millesgården, ambassader, beskickningar och andra ska medverka i arrangemangen om HBTQ-frågor.

Dela MP vill att Lidingö hissar Pride-flaggan nästa år

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google