Väder Lidingö

Lidingö lördag 4 juli 2020 v. 27

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Nio partier på Lidingö att rösta på i höstens val

lördag 12 april 2014 00:01

Till valet den 14 september har nio politiska partier anmält kandidater för det lokala valet på Lidingö. Det är de åtta riksdagspartierna plus det lokala Lidingöpartiet. Lidingöpartiet har nu beslutat att partibeteckningen “L” ska ändras till “LP”, vilket är samma beteckning som valmyndigheten använder.

– Med 40 år på ön och som öns tredje största parti är vårt parti och vårt namn Lidingöpartiet väl känt bland lidingöborna. Däremot har förkortningen L vållat en del huvudbry. Särskilt bland nyanlända är L otydligt. Vi har därför bestämt oss för att byta officiell partibeteckning till LP. Det är också i linje med hur valmyndigheten i Sverige under flera år förkortat Lidingöpartiet, säger partiets ordförande Lars H Ericsson.

I torsdag var sista dagen för partierna att anmäla vilka kandidater som ställer upp i riksdags-, landstings- och kommunalvalen. Lidingösidan har tidigare presenterat en del partiers valsedlar till kommunvalet på Lidingö och kommer vartefter att presentera övriga partiers valsedlar.

Den största förändringen på Lidingö står egentligen Sverigedemokraterna för. Vid valet 2010 hade man två kandidater på valsedeln. Båda de namnen är nu försvunna och ersatta med ett (1) nytt namn. Vid valet 2010 fick SD 415 röster lokalt och 759 röster på riksdagslistan. Antalet röster som krävdes för att få ett mandat i Lidingös kommunfullmäktige 2010 låg på i snitt 555. Siffran är något högre i år eftersom antalet röstberättigade ökat. Om SD får samma lokala resultat i år som man fick i riket år 2010 kommer kandidaten in i fullmäktige.

Dela Nio partier på Lidingö att rösta på i höstens val

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google