Väder Lidingö

Lidingö måndag 24 februari 2020 v. 09

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Nu blir det rull på Lidingös brädor igen

måndag 20 februari 2012 00:01

Snart flyger brädorna på ön. Foto: www.fotoakuten.se

Snart flyger brädorna på ön. Foto: www.fotoakuten.se

Om en dryg vecka försvinner förbudet att åka skateboard på Lidingö, ett förbud som få känt till existensen av. Men sedan 1977 har det faktiskt varit förbjudet att åka rullbräda på ön efter en dam läst om hur farligt rullbrädsåkning var och dåtidens politiker beslutat om förbud. En hel generation på Lidingö har kanske gått miste om något? Fast ingen har förmodligen under alla dessa 35 år blivit haffade av polisen eller bötfällda.

På tekniska nämndens sammanträde på onsdag tas det radikala beslutet och när protokollet sedan blivit justerat, omkring den 1 mars, är det fritt fram att rulla på.

– Det är bra att vi nu tar bort skateboardförbudet. Det är förlegat, säger Ida Drougge (M), tekniska nämndens ordförande.

Fast helt förbjudet har det inte varit under alla år. Det finns ett fåtal skateboard-ramper på ön varav den största ligger i Högsätra.

En liten del av Högsätras skateboardramp. Arkivbild.

En liten del av Högsätras skateboardramp. Arkivbild.

Dela Nu blir det rull på Lidingös brädor igen

Kommentarer

Anna Josephsson 2016-12-06 19:45

Hej självklart missunnar jag inte barnen att åka skateboard men när ni bygger ramper nära bostadsområden skapas det ovälkomna ljud in till bostaden, Varför kan ni inte tänka till inför bygget och skapa en avskärmning runt rampen så bullret minskas? Undrar också varför den inte kunde byggas närmare skolgårdens område, jag antar att fritidsgården inte har ansvar över när barnen som åker på skateboardsrampen. Jag bor alldeles bredvid rampen som står bredvid Källängsgården och även om jag inte har fönstret öppet hör jag när de åker. Hoppas att Ni ansvariga löser detta på ett smidigt sätt, från en mor.

Arne Noaksson 2012-02-20 11:27

Är det verkligen rätt att förbudet mot skate-boardåkning gällt för hela Lidingö.
Jag vill minnas att förbudet endast har gället skateboardåkning i Lidingö Centrum och att det beslutet inte är från 1970-talet utan har beslutats långt senare.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google