Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Nyföretagandet minskar i landet men Lidingö sätter fart

tisdag 3 april 2012 15:39

Igår kom siffror från Nyföretagarcentrum som visar att registreringen av nya företag minskade i hela landet med drygt 22 procent under mars månad jämfört med förra året. På Lidingö stannade minskningen på 9,6 procent under första kvartalet.

– Vi sätter in motåtgärder mot minskningen redan under april månad, säger Lidingös näringslivschef Cristina Erikson. Den 23 – 27 april arrangeras en nyföretagarvecka i entréhallen i Lidingö stadshus, och vi hoppas att många ska komma för att diskutera företagande och framtid med oss.

– Under många år har Lidingö legat bland de främsta kommunerna vad gäller nyföretagande, men nu ligger vi på åttonde plats i landet, säger Cristina Erikson. Därför är det så viktigt att vi direkt aggerar och försöker hitta lite nya former för att nå dem som har funderingar på att starta eget. Jag kommer att sitta i entréhallen vid ett speciellt redaktionsbord mellan klockan 12 och 17 varje dag, för att samtala om att starta eget. Även en representant från Lidingö Nyföretagarcentrum finns på plats.

– Vi kommer dessutom att bjuda in elever från Lidingös två designskolor, Carl Malmstensskolan och Nyckelviksskolan, liksom de elever som går på gymnasieprogrammets UF-linje (Ung Företagsamhet). Att sitta passiva och vänta på önskemål är inget för oss. Alla som behöver rådgivning kan kan komma förbi, både som som funderar på att starta ett företag och de som har företag som har potential att växa, säger Cristina Erikson.

– Flera av öns företagarföreningar kommer att mötas i stadshuset under veckan och ett flertal kunskapsseminarier planeras, likaså inspirationsseminarier.

Dela Nyföretagandet minskar i landet men Lidingö sätter fart

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google