Väder Lidingö

Lidingö fredag 10 april 2020 v. 15

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Om Norra länken stängs blir det trängselskatt

onsdag 14 augusti 2013 00:03

Enligt planerna kommer trafikanter till och från Lidingö även i fortsättningen ha fri tillgång till riksvägnätet, om de kör via Norra länken, när den öppnas i sin helhet hösten 2015. Lidingösidan har skrivit om detta tidigare, senast den 5 augusti, se länk.

I några av kommentarerna till den artikeln ställdes frågan ifall lidingöbilisterna får betala trängselskatt om t.ex. Norra länken stängts av p.g.a. en olycka. Den tunga trafik med olja och bensin som idag går på Valhallavägen i Stockholm har fått tillstånd att köra via Norra länken. En eventuell olycka med denna last kommer att stänga av Norra länken under en längre tid.

Södra länken stängs ibland av eftersom det uppstått köer i tunneln. Trafiken får då ta omvägar, ovan jord. Om liknade situationer inträffar i Norra länkens tunnlar, och lidingöbilisterna får köra ovan jord, får de då betala trängselskatt?

Lidingösidan ställde frågorna till kommunalrådet Paul Lindquist (m) ifall lidingöbilisterna kan räkna med någon form av ”skattereduktion” under avstängningar oavsett vad de beror på. Svaret är: Då måste man erlägga trängselavgift. Så fungerar det även idag om bilar ”tvingas” ta vägen via en tullstation p.g.a. avstängningar. Frågan om något undantag för lidingöbilisterna har inte diskuterats.

Dela Om Norra länken stängs blir det trängselskatt

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google