Väder Lidingö

Lidingö måndag 24 februari 2020 v. 09

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Omröstning om omröstning

tisdag 20 oktober 2015 23:13

Efter en timslång debatt i Lidingös kommunfullmäktige under måndagskvällen, ifall en folkomröstning om Lidingöhem skulle beslutas direkt eller avvakta en kommande utredning, röstade 37 ledamöter för att frågan skulle återremitteras medan 14 ville avgöra under kvällen. M+LP+KD+C var alla för en återremiss.

- Det är glädjande att majoriteten fått grönt ljus till att få fram mer fakta på bordet. Det hade varit oklokt att ta beslut utan ett allsidigt och gediget underlag i denna komplexa fråga. Lidingöhem förvaltar stora värden och har en stor kassa. Vi kan inte äventyra dessa värden för lidingöborna utan vi vill ha ett ordentligt beslutsunderlag kring Lidingöhems framtid, säger Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M), Patrik Buddgård (C), Birgitta Sköld (LP) och Carl-Johan Schiller (KD) i en gemensam kommentar.

Folkpartiets oppositionsråd Amelie Tarschys Ingre ansåg att kommunstyrelsen hanterat frågan felaktigt och att kommunfullmäktige måste ta beslut om att bifalla eller avslå folkomtröstningsinitiativet. Men enligt juridisk expertis finns inte några hinder mot att fullmäktige fritt kan bifalla, avslå, återremittera eller bordlägga en fråga även om den är väckt genom folkinitiativ.

Dela Omröstning om omröstning

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google