Väder Lidingö

Lidingö torsdag 23 maj 2024 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

Oppositionen: Det är ovärdigt, girigt och uppseendeväckande

tisdag 27 november 2018 00:01

ARVODESFÖRSLAGET. Det arvodesförslag som den nya majoriteten presenterat och som ska behandlas på kommunfullmäktiges decembermöte, har fått tre av Lidingös oppositionspartier att skriva ett gemensamt pressmeddelande i vilket gruppledarna riktar kritik mot förslaget.

Eftersom Lidingösidan i en tidigare artikel presenterat de ekonomiska förändringarna, som de tre partierna inleder sitt pressmeddelande med, återges här endast de tre gruppledarnas kommentarer.

Patrik Buddgård (C), gruppledare:
”Det är ovärdigt att kommunalråden höjer sina egna löner med upp till 22 000 kronor i månaden samtidigt som ersättningen till funktionsnedsatta som arbetar inom Ö-gruppen halveras. Majoriteten pratar mycket om effektivisering av stadens organisation men gör tvärt om gällande den politiska organisationen.”

Daniel Larson (S), gruppledare:
”Majoritetens styrande förtroendevalda avser att höja sina egna löner med summor som ligger i nivå med vad många lidingöbor har som månadslön. Det är varken skäligt, rimligt eller tillständigt. Vi tre partier menar att den totala kostnaden för den politiska organisationen ska minska, inte öka till följd av de styrandes girighet och egenintresse. De resurser som betalas in via skatt behövs istället i verksamheterna för att lidingöborna ska kunna erbjudas bästa möjliga kommunala service och kvalitativa välfärdstjänster.”

Patrik Sandström (MP), gruppledare:
”Normalt bereds ärenden som dessa genom arvodesberedningen där även oppositionen är representerad, men majoriteten väljer att runda den med dessa uppseendeväckande förslag. Fördelningen mellan majoritet och opposition blir nu mer ojämn vilket är problematiskt ur ett demokratiskt perspektiv.”

Dela Oppositionen: Det är ovärdigt, girigt och uppseendeväckande

Kommentarer

Håkan Rydén 2018-11-28 20:18

Direkt efter det förra valet svek Moderaterna väljarna genom att kuppa bort Hans Barje, som av väljarna fått överlägset flest personröster.
Efter detta val förser man sig raskt själva med ohemula lönehöjningar.

Och så är de oförstående inför det ökande politikerföraktet......

Stina Haglund 2018-11-27 19:16

Jag förstår inte riktigt varför folk blir så förvånade att den politiska majoriteten driver en politik med nedskärningar inom idrotten m.m samtidigt som kommunalråden får högre arvode. Det är ju lidingöborna själva som har röstat fram denna högerledda majoritet och då får man högerpolitik.

Anders Odéen 2018-11-27 11:05

Upprörande! Det är definitivt inte detta som lidingöborna röstat fram eller förväntat sig. Misstänker att jag har tusentals skattebetalare som står bakom följande uppmaning: Gör om, gör rätt eller avgå!

Rolf Hattenbach 2018-11-27 10:37

Som en av kommunalråden förklarade de nya höjda arvoderna under budgetdebatten i går kväll. "Man är sig själv närmast"

Johan Andersson 2018-11-27 07:56

Nu får oppositionen ta och lugna sig.
Eftersom kommunen minskar stödet till bl.a. idrottsföreningarna så finns det gott om pengar kvar till både invånarna (skattesänkning) och till politikerna (arvoden). Kanske till och med för någon onödig investering (cykelmotorväg kanske?).
Det är väl ändå ingen som tror att politikerna tänker på invånarnas främsta när de har fått en sån möjlighet som denna att sko sig själva...

Christer Mohlin 2018-11-27 07:19

Alla som tycker att en knapp M-ledd majoritet skall lyfta hela 353.600 kr/månad medan oppositionen får sänkt till 32.640 kr/månad räcker upp en hand? Man tvekar därtill inte att försöka roffa åt sig 92% själva i ett demokratiskt system, utan att ens ha låtit oppositionen vara med i beredningen. Fy skäms.

Fyra amatörpolitiker skriver ut sin egen check på drygt 30 miljoner för kommande mandatperiod (inklusive pension och sociala avgifter). För att styra en av Sveriges mest välmående kommuner. Samtidigt har kommunen redan en stab av anställda tjänstemän som är proffs. Därtill avser "de fyras gäng" att driva effektivisering staden.

Den M-ledda majoriteten har just gett oss alla "fingret" genom att vilja belasta vår gemensamma budget motsvarande en ny snabbcykelbana om året via skattsedeln!

Ingela Danielsson 2018-11-27 06:46

Stämmer det att ersättningen till Ö-gruppen sänks samtidigt som arvoden höjs är det riktigt dåligt av nya politiska ledningen. Vad mer har prioriterats bort för att kunna göra denna ohemula höjning? Var aktsam om skattebetalarnas pengar.

Kommentera

Fler artiklar från Politik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google